Lectură de 3 minute

07 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Noi numiri la Zentiva: Zsolt Baranyai, un fost director Teva Pharmaceutical preia conducerea fabricilor din România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

După 37 de ani în cadrul fabricii Zentiva din București, Margareta Tănase se retrage din activitatea profesională și predă ștafeta lui Zsolt Baranyai la conducerea celor două fabrici deținute de Grupul Zentiva în România. 

Sursa foto: Zentiva

Zsolt Baranyai are o experiență profesională de peste 15 ani în domeniul producției, dobândită în companii din industria de gaze naturale și farmaceutică. Timp de 5 ani, Zsolt Baranyai și-a desfășurat activitatea în Teva Pharmaceutical, unde a deținut diverse roluri de management, precum Director de Aprovizionare Produse, Director Excelență Operațională și Management de Proiect, Director Senior al Lanțului de Aprovizionare și Director Senior de Operațiuni.

În ultimii 3 ani, a fost Director General al Xellia Pharmaceuticals, lucrând în domeniul substanțelor farmaceutice active (API). Pe parcursul carierei sale, a coordonat proiecte de remediere a conformității și de transformare, a fost responsabil pentru transferurile de tehnologie și managementul portofoliului de produse și a creat o cultură lean și de dezvoltare continuă în echipele pe care le-a condus.

Margareta Tănase își încheie cariera profesională la Zentiva, companie căreia i-a dedicat 37 de ani. Margareta Tănase a fost parte din echipele care au făcut posibile evoluțiile majore ale fabricii din București – de la Uzina de Medicamente București la Sicomed și Zentiva – și a contribuit decisiv la toate etapele de transformare într-un producător modern de medicamente, lider al pieței locale de medicamente generice. Timp de 15 ani, Margareta Tănase a condus operațiunile industriale, inițial pentru fabrica Zentiva SA, iar ulterior și pentru fabrica Labormed, achiziționată de Grupul Zentiva în 2020. Margareta Tănase a format și inspirat generații de profesioniști.

În România, grupul Zentiva reunește companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma SA și Labormed Pharma Trading SRL (fostă Alvogen România SRL). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastrointestinale, reumatologie și arii strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, aparat respirator și OTC. Unul (1) din 10 medicamente vândute în farmacii și unul (1) din 4 medicamente utilizate în spitale sunt produse de fabricile Zentiva2. Entitățile Zentiva au împreună aproximativ 1.300 de angajați pe plan local, din care aproximativ 850 în operațiuni industriale (de producție), 350 în activități comerciale și aproximativ 100 în poziții globale.

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul este prezent în peste 30 de țări și deține unități de producție la București, Praga și Ankleshwar și un centru de cercetare și dezvoltare în Cehia. În acest moment, grupul Zentiva deține 2 fabrici la București: fabrica Zentiva care funcționează neîntrerupt de la inaugurarea sa din 1962 și fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unități de producție a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiții greenfield din industria farmaceutică din țara noastră.

În prezent, Zentiva este cel mai mare producător de generice de pe plan local, în volume vândute.

Citeste si:
FOTO I COS lansează o nouă colecție în colaborare cu artistul britanic Stephen Doherty
 FOTO I COS lansează o nouă colecție în colaborare cu artistul britanic Stephen Doherty
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Noi numiri la Zentiva: Zsolt Baranyai, un fost director Teva Pharmaceutical preia conducerea fabricilor din România