Lectură de 3 minute

07 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Noi numiri la Zentiva: Zsolt Baranyai, un fost director Teva Pharmaceutical preia conducerea fabricilor din România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

După 37 de ani în cadrul fabricii Zentiva din BucureÈ™ti, Margareta Tănase se retrage din activitatea profesională È™i predă È™tafeta lui Zsolt Baranyai la conducerea celor două fabrici deÈ›inute de Grupul Zentiva în România. 

Sursa foto: Zentiva

Zsolt Baranyai are o experiență profesională de peste 15 ani în domeniul producÈ›iei, dobândită în companii din industria de gaze naturale È™i farmaceutică. Timp de 5 ani, Zsolt Baranyai È™i-a desfășurat activitatea în Teva Pharmaceutical, unde a deÈ›inut diverse roluri de management, precum Director de Aprovizionare Produse, Director Excelență OperaÈ›ională È™i Management de Proiect, Director Senior al LanÈ›ului de Aprovizionare È™i Director Senior de OperaÈ›iuni.

În ultimii 3 ani, a fost Director General al Xellia Pharmaceuticals, lucrând în domeniul substanÈ›elor farmaceutice active (API). Pe parcursul carierei sale, a coordonat proiecte de remediere a conformității È™i de transformare, a fost responsabil pentru transferurile de tehnologie È™i managementul portofoliului de produse È™i a creat o cultură lean È™i de dezvoltare continuă în echipele pe care le-a condus.

Margareta Tănase îÈ™i încheie cariera profesională la Zentiva, companie căreia i-a dedicat 37 de ani. Margareta Tănase a fost parte din echipele care au făcut posibile evoluÈ›iile majore ale fabricii din BucureÈ™ti – de la Uzina de Medicamente BucureÈ™ti la Sicomed È™i Zentiva – È™i a contribuit decisiv la toate etapele de transformare într-un producător modern de medicamente, lider al pieÈ›ei locale de medicamente generice. Timp de 15 ani, Margareta Tănase a condus operaÈ›iunile industriale, iniÈ›ial pentru fabrica Zentiva SA, iar ulterior È™i pentru fabrica Labormed, achiziÈ›ionată de Grupul Zentiva în 2020. Margareta Tănase a format È™i inspirat generaÈ›ii de profesioniÈ™ti.

În România, grupul Zentiva reuneÈ™te companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma SA È™i Labormed Pharma Trading SRL (fostă Alvogen România SRL). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastrointestinale, reumatologie È™i arii strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, aparat respirator È™i OTC. Unul (1) din 10 medicamente vândute în farmacii È™i unul (1) din 4 medicamente utilizate în spitale sunt produse de fabricile Zentiva2. Entitățile Zentiva au împreună aproximativ 1.300 de angajaÈ›i pe plan local, din care aproximativ 850 în operaÈ›iuni industriale (de producÈ›ie), 350 în activități comerciale È™i aproximativ 100 în poziÈ›ii globale.

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanÈ›i producători de medicamente generice din Europa. Grupul este prezent în peste 30 de țări È™i deÈ›ine unități de producÈ›ie la BucureÈ™ti, Praga È™i Ankleshwar È™i un centru de cercetare È™i dezvoltare în Cehia. În acest moment, grupul Zentiva deÈ›ine 2 fabrici la BucureÈ™ti: fabrica Zentiva care funcÈ›ionează neîntrerupt de la inaugurarea sa din 1962 È™i fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unități de producÈ›ie a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiÈ›ii greenfield din industria farmaceutică din È›ara noastră.

În prezent, Zentiva este cel mai mare producător de generice de pe plan local, în volume vândute.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Noi numiri la Zentiva: Zsolt Baranyai, un fost director Teva Pharmaceutical preia conducerea fabricilor din România