Lectură de un minut

11 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Noi investiții la Lemet, proprietarul magazinelor Lems: a început montarea unei centrale electrice fotovoltaice  

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Lemet, compania care operează lanțul de magazine Lems, a început montarea centralei electrice fotovoltaice care face parte dintr-un plan de investiții în valoare de opt milioane de euro. Proiectul include și instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișurile a trei dintre halele fabricii, iar lucrările vor fi finalizate în primul trimestru al anului 2022.

Centrala electrică va avea o putere instalată de 975,2 kWp și o producție medie anuală de energie electrică estimată la 1.082 MWh. După ce investiția va fi finalizată, Lemet va putea să-și asigure o mare parte din energia electrică consumată în activitatea de producție. Emisiile de CO2 vor fi reduse cu peste 275 de tone pe an.

Compania a bugetat opt milioane de euro pentru construcția de noi spații de producție și showroom-uri, investiții în energie verde, în noi tehnologii și în digitalizare. Unele proiecte au fost deja implementate, cum ar fi construcția unei hale de producție în suprafață de 7.500 mp sau cele din sfera tehologiei, în timp ce restul, printre care se numără și construcția unui showroom cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați în Câmpina, vor fi finalizate în prima parte a anului 2022.

„Vom continua să extindem rețeaua de magazine Lems și vom investi în noi capacități de producție”, a mai spus Alexandru Rizea, director general al Lemet.

Cu sediul în Brebu, compania deține 10 linii de producție, complet automatizate, pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn și a lemnului masiv. În total, fabrica Lemet și halele de depozitare acoperă o suprafață de 41.000 de metri pătrați. Compania operează rețeaua cu magazine de mobilă Lems. Acoperind aproape toată țara, cele 70 de magazine Lems au o suprafață totală de retail de peste 70.000 metri pătrați. Pe platforma Lemet de la Brebu și în rețeaua Lems lucrează peste 1.600 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Noi investiții la Lemet, proprietarul magazinelor Lems: a început montarea unei centrale electrice fotovoltaice