Lectură de un minut

11 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Noi case de marcat în magazine: ce trebuie să știe românii care merg cu copiii la cumpărături

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Parlamentarii au adoptat legea prin care în supermarketuri şi hipermarketuri trebuie să existe cel puţin o casă de marcat dedicată familiilor, unde nu vor putea fi comercializate dulciuri şi produse alimentare nesănătoase pentru copii, cum sunt, de exemplu, chipsurile, bomboanele şi băuturile răcoritoare.

Sursa foto: Shutterstock.com

O nouă măsură ”pentru sprijinirea familiilor”, inițiată de UDMR, a fost adoptată de Camera Deputaților în calitate de for decizional. În supermarketuri și hipermarketuri va trebui să existe cel puțin o casă de marcat dedicată familiilor, unde nu vor putea fi comercializate dulciuri și produse alimentare nesănătoase pentru copii, cum ar fi chipsurile, bomboanele și băuturile răcoritoare. Aceste case de marcat vor putea fi folosite doar de familii.

În luna septembrie, Parlamentul a adoptat o propunere legislativă care acordă prioritate femeilor însărcinate și persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani la casele de marcat și la ghișeele din cadrul instituțiilor publice. Propunerea legislativă elaborată de UDMR și votată de Camera Deputaților completează această prevedere și oferă familiilor posibilitatea de a alege o casă de marcat separată din hipermarketuri, în cazul în care nu doresc ca dulciurile și băuturile răcoritoare să fie așezate pe rafturile de lângă casele de marcat.

Citește articolul integral pe Wall-Street.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Noi case de marcat în magazine: ce trebuie să știe românii care merg cu copiii la cumpărături