Lectură de un minut

11 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Noi case de marcat în magazine: ce trebuie să știe românii care merg cu copiii la cumpărături

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Parlamentarii au adoptat legea prin care în supermarketuri ÅŸi hipermarketuri trebuie să existe cel puÅ£in o casă de marcat dedicată familiilor, unde nu vor putea fi comercializate dulciuri ÅŸi produse alimentare nesănătoase pentru copii, cum sunt, de exemplu, chipsurile, bomboanele ÅŸi băuturile răcoritoare.

Sursa foto: Shutterstock.com

O nouă măsură ”pentru sprijinirea familiilor”, iniÈ›iată de UDMR, a fost adoptată de Camera DeputaÈ›ilor în calitate de for decizional. În supermarketuri È™i hipermarketuri va trebui să existe cel puÈ›in o casă de marcat dedicată familiilor, unde nu vor putea fi comercializate dulciuri È™i produse alimentare nesănătoase pentru copii, cum ar fi chipsurile, bomboanele È™i băuturile răcoritoare. Aceste case de marcat vor putea fi folosite doar de familii.

În luna septembrie, Parlamentul a adoptat o propunere legislativă care acordă prioritate femeilor însărcinate È™i persoanelor însoÈ›ite de copii cu vârsta de până la 5 ani la casele de marcat È™i la ghiÈ™eele din cadrul instituÈ›iilor publice. Propunerea legislativă elaborată de UDMR È™i votată de Camera DeputaÈ›ilor completează această prevedere È™i oferă familiilor posibilitatea de a alege o casă de marcat separată din hipermarketuri, în cazul în care nu doresc ca dulciurile È™i băuturile răcoritoare să fie aÈ™ezate pe rafturile de lângă casele de marcat.

Citește articolul integral pe Wall-Street.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Noi case de marcat în magazine: ce trebuie să È™tie românii care merg cu copiii la cumpărături