Lectură de 2 minute

04 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Nike lansează o colecție de haine și accesorii genderless în colaborare cu Martin Rose

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Nike a apelat la designerul Martine Rose pentru o a treia colaborare, de data aceasta cu o colecție de haine și încălțăminte genderless, inspirată de cele mai renumite jucătoare de fotbal din lume. Marca de îmbrăcăminte sportivă mizează pe faptul că modelele vor apărea în afara terenului în timpul Cupei Mondiale de fotbal feminin din iulie.  

Sursa foto: Unsplash

Gigantul sportiv Nike și designerul de îmbrăcăminte pentru bărbați Martine Rose lansează o colecție de haine genderless care speră să fie purtate în afara terenului de către jucătoarele de la Cupa Mondială de fotbal feminin Fifa, potrivit Vogue.

Această colaborare Nike este prima care servește în mod semnificativ atletelor în momentele lor formale din afara terenului. Scopul este de a înălța aspectul jucătoarelor de fotbal de elită și de a "reduce decalajul de gen în ceea ce privește croiala gândită și realizată pentru sportul feminin", spune compania.

Colecția va fi disponibilă exclusiv pe Martine-Rose.com începând cu 25 iulie, la cinci zile după ziua de deschidere a Cupei Mondiale din Australia, și pe Nike.com, în aplicația Snkrs și în anumite magazine Nike începând cu 27 iulie.

Colecția include un costum, un trench și o cămașă, plus accesorii, inclusiv șosete, mănuși și ochelari de soare.

„Deși apelez la femei pentru a spune povestea, costumul nu este legat de niciun gen. Oricine îl poate purta", spune Martine Rose.

De asemenea, în cadrul lansării este prezentată și ultima versiune a modelului viral de pantofi Nike x Martine Rose Shox Mule MR 4, într-o nouă cromatică albastră și mov, inspirată de echipamentul de portar din anii 1990.

Mărcile care fac croitorie de lux s-au concentrat în mod tradițional pe fotbalul masculin pentru asocieri, valorificând atenția globală asupra vedetelor de fotbal înainte de un meci sau în timpul conferințelor de presă. Paris Saint Germain are un parteneriat cu Dior Men's, Manchester City este echipat de Dsquared2, în timp ce AC Milan a numit Off-White drept "curatorul său de stil și cultură". Nike speră ca noua colaborare cu Martine Rose să "transforme costumele jucătorilor".

Pentru sfârșitul acestui an sunt planificate și alte inițiative ale Nike pentru a dezvolta conceptul genderless. Susținătorii fotbalului feminin afirmă despre Cupa Mondială din această vară că ar putea marca un punct de cotitură major pentru sportul feminin la nivel mondial.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nike lansează o colecție de haine și accesorii genderless în colaborare cu Martin Rose