Lectură de un minut

14 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Nike își dă în judecată rivalii. Ce companii au fost acuzate de încălcarea patentelor de către gigantul american 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Nike a dat în judecată New Balance și Skechers pentru presupusa infracțiune de încălcare a patentelor. Gigantul american de îmbrăcăminte sportivă a intentat procese împotriva concurenților săi, acuzându-i că folosesc în mod abuziv Flyknit, tehnologia Nike specializată în confecționarea căptușelii pantofilor sport.

 

Sursa foto: Unsplash

Gigantul de îmbrăcăminte sportivă i-a chemat în judecată pe competitorii săi, acuzându-i că au încălcat brevetele legate de tehnologia Flyknit, proprietatea Nike, specializată în realizarea fețelor pantofilor de sport, potrivit modaes.com.

Compania americană a susținut că unii dintre pantofii Skechers și New Balance încalcă drepturile de brevet ale Nike și a cerut despăgubiri bănești, deși suma exactă nu a fost dezvăluită, precum și un blocaj permanent privind încălcarea brevetelor.

De asemenea, compania americană s-a confruntat anterior cu alți operatori din acest sector, acuzându-i de același lucru. Concret, Nike i-a dat în judecată pe Adidas, Puma și Lulumenon pentru încălcarea brevetelor Flyknit, deși situația a fost deja rezolvată cu primii doi operatori. Cu Lulumenon, cazul Nike este încă deschis.

Nike, proprietar al unor mărci precum Converse și Jordan, este cel mai mare grup de modă și echipamente sportive din lume, înaintea Adidas. Compania, cu sediul central în Oregon (SUA), este condusă de John Donahoe în calitate de director general și este listată la Bursa de Valori din New York. Compania Compania are aproximativ 79.000 de angajați la nivel mondial.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nike își dă în judecată rivalii. Ce companii au fost acuzate de încălcarea patentelor de către gigantul american