Lectură de 3 minute

30 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Nike închide birourile pentru o săptămână pentru a le oferi angajaților o pauză

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul de îmbrăcăminte și încălțăminte Nike a decis să își închidă toate birourile corporative pentru o săptămână, pentru ca angajații să beneficieze de ,,timp suplimentar pentru odihnă și recuperare'', scrie Oregon Live.

,,Nu este doar o săptămână liberă pentru echipă... Este o recunoaștere a faptului că putem acorda prioritate sănătății mintale și totuși putem face treaba bine'', spune Matt Marazzo, senior manager al Nike, într-o postare pe pagina de LinkedIn.

Vestea a fost sărbătorită de angajații companiei cu sediul lângă Beaverton, Canada. Liz Tippett, profesor asociat la Facultatea de Drept a Universității Oregon, a declarat că este o mișcare bună din partea companiilor de a face acest lucru pentru angajați.

,,Îmi place să mă concentrez asupra sănătății mintale ca bază pentru ca oamenii să își ia timpul liber necesar, nu doar atunci când sunt bolnavi fizic. Cred că este important să recunoaștem rolul sănătății mintale pentru lucrători și bunăstarea lor'', mai spune Tippett.

,,Nu este doar o șansă de a ne reîncărca bateriile și de a ne ține împreună, ci și de mulțumire pentru un an greu și copleșitor'', precizează un alt angajat al companiei.

Pe de altă parte, în timp ce angajații din birouri primesc o săptămână liberă, magazinele Nike din toată lumea sunt încă deschise.

Dacă se așteaptă ca angajații cu jumătate de normă din magazinele Nike să vină la muncă, iar cei din briourile de la sediul central nu, acest lucru arată despre ce tip de lucrători le pasă și în care sunt dispuși să investească'', explică Tippett.

În 2019, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut epuizarea la locul de muncă ca un ,,fenomen ocupațional''și a fost pentru prima dată când a legat direct epuizarea în clasificările sale de boli cu pericolele de la locul de muncă. În 2020 și 2021, companiile au început să pună un accent mai mare pe sănătatea mintală a angajaților, oferindu-le mai mult timp liber.

Citeste si:
Faza a doua a FASHION HOUSE Pallady, aproape de lansare: când va fi inaugurat centrul comercial
Faza a doua a FASHION HOUSE Pallady, aproape de lansare: când va fi inaugurat centrul comercial

Astfel, la Intel, unul dintre cei ami mari angajatori privați din Oregon, angajații pot lua o pauză de patru săptămâni după patru ani de muncă sau pot aștepta și pot lua o pauză de opt săptămâni după șapte ani. De asemenea, compania a început să ofere 12 ore suplimentare de concediu pentru fiecare jumătate a anului 2021. Un oficial al companiei spune că timpul suplimentar acordat angajaților este pentru a se reîmprospăta și pentru a se reîncărca în timpul pandemiei care este în curs.

De asemenea, și Microsoft face pași în acest sens. Gigantul a adăugat cinci ,,zile de bunăstare'' la beneficiile sale de concediu plătit la nivel global pentru a ajuta angajații să își acorde prioritate sănătății.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nike închide birourile pentru o săptămână pentru a le oferi angajaților o pauză