Lectură de un minut

02 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Nike a lansat oficial modelul ISPA Link Axis, creat cu puține componente, fără talpă și fără adeziv

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Nike a lansat colecția de pantofi sport circulari ISPA Link Axis prin intermediul aplicației SNKRS. Colecția - disponibilă în culorile Tonic Range și Sonic Yellow - este disponibilă începând cu 12 septembrie pe aplicația SNKRS a Nike.

 

 

Sursa foto: Unsplash

Toate piesele sale - care sunt cât mai puține posibil - sunt reciclabile. Designul folosește componente care se blochează între ele, cât mai puține materiale posibile și zero lipici. Modelul Link Axis are o parte superioară Flyknit din poliester 100% reciclat, care a fost proiectată cu precizie pentru a se potrivi cu talpa exterioară (spre deosebire de metoda tradițională de tăiere și coasere folosită pentru Nike ISPA Link), iar confecționarea sa din TPU 100% reciclat a fost realizată folosind resturi de material de airbag, notează pinkermoda.com.

De asemenea, pantoful are o carcasă din TPU reciclat în proporție de 20%. Reciclarea modifică unele proprietăți ale materialului, iar carcasa este un act de echilibru între dorința de a utiliza conținut reciclat și nevoia de durabilitate și tracțiune.

Aceste inovații sunt meritul echipei ISPA a Nike. ISPA (Improvise, Scavenge, Protect, Adapt) este o filozofie de design Nike prin care retailerul îi provoacă pe creatori să experimenteze, să spargă tiparele și să reimagineze produsele.

În cazul modelului Link Axis, aceasta ajută Nike să se apropie de un sistem cu circuit închis care nu produce deșeuri pentru a contribui la protejarea planetei și a viitorului sportului.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nike a lansat oficial modelul ISPA Link Axis, creat cu puține componente, fără talpă și fără adeziv