Lectură de 3 minute

17 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Nou serviciu de plată cu telefonul prin NFC - NETOPIA Payments lansează propria soluție contactless la comercianți

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

NETOPIA Payments anunță lansarea serviciului de plată cu telefonul mobil la orice POS compatibil contactless, utilizând tehnologia NFC (Near Field Communication). Soluția este disponibilă prin intermediul aplicației mobilPay Wallet, singurul portofel digital românesc cu care se pot face plăți diverse în toate mediile – în magazinele online ale comercianților, la casele de marcat sau direct din aplicație pentru facturi și alte servicii.

NETOPIA Payments pune gratuit la dispoziția băncilor interesate o alternativă 100% românească. Una prin care pot oferi clienților lor o experiență de plată NFC securizată, fără limită de valoare a tranzacției și acceptare imediată la orice POS al oricărui comerciant, prin simpla înrolare rapidă și în siguranță a cardului în aplicația mobilPay Wallet (are integrată și o platformă de comenzi la restaurante - mobilPay Delivery).

Noua soluție este rapid de implementat atât pentru bănci, cât și pentru clienții lor și disponibilă pentru toți utilizatorii de telefoane mobile cu sisteme de operare Android, acoperind astfel circa 80% din piața smartphone din România.

Conform NETOPIA Payments, procesul de integrare al băncilor durează circa două luni, un interval de timp mult mai mic decât în cazul altor soluții similare, unde de obicei implementarea durează minimum 1 an.

„Băncile au acum ocazia să susțină fintech-urile românești și să implementeze o soluție alternativă de plată contactless, cu ajutorul tehnologiei NFC prin mobilPay Wallet, oferind utilizatorilor lor o experiență de cumpărături mult simplificată, direct cu telefonul la orice POS. Împreună cu echipa NETOPIA Payments am dezvoltat o soluție complementară la aplicațiile proprii ale băncilor sau la alte soluții disponibile pe piață, 100% românească, gratuită și rapid de implementat, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea să aleagă cea mai potrivită soluție pentru ei atunci când fac o plată contactless”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA Payments.

Potrivit reprezentanților companiei, băncile pot beneficia de expunere imediată la peste 350.000 de utilizatori activi ai mobilPay Wallet în România, ceea ce poate genera un potențial ridicat de noi utilizatori de carduri pentru acestea. Astfel, soluția oferă direct oricărei bănci oportunitatea de a emite noi carduri compatibile cu tehnologia NFC, iar în plus, echipa mobilPay Wallet poate asigura un proces inițial de înrolare pentru noii clienți ai băncii.

Pe lângă integrarea noului serviciu de plăți NFC, mobilPay Wallet este o soluție extinsă de plată care poate fi utilizată în multiple activități cotidiene precum: achitarea facturilor direct din aplicație către cei mai importanți furnizori de servicii publice cu acoperire națională, reîncărcarea cartelelor Prepay, plata transportului public în diferite orașe ale țării, dar și posibilitatea de a realiza donații către ONG-urile partenere. În plus, toți utilizatorii pot achita servicii și produse la peste 6.000 de comercianți online parteneri prin simpla scanare a codului QR în pagina de plată.

NETOPIA Payments este un procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, companie 100% românească, folosit în prezent de circa 20.000 de comercianţi. Serviciile NETOPIA includ plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.

Citeste si:
Johnnie Walker Blue Label lansează ediția limitată „Orașele viitorului”. Cum ar arăta lumea în secolul 23
Johnnie Walker Blue Label lansează ediția limitată „Orașele viitorului”. Cum ar arăta lumea în secolul 23

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nou serviciu de plată cu telefonul prin NFC - NETOPIA Payments lansează propria soluție contactless la comercianți