Lectură de 2 minute

24 Sep 2019 - Știri și Noutăți

Nestle World Cleanup Day: s-au colectat 40 tone de deseuri din Parcul National Cozia de Ziua Mondiala a Curateniei

Abonează-te pe  

De Ziua Mondiala a Curateniei, Nestle Romania a desfasurat actiuni de ecologizare de-a lungul raului Olt, pe mai multe trasee turistice din Parcul National Cozia. Cu implicarea a peste 300 de voluntari si sub coordonarea rangerilor de la Parcul National Cozia, s-au colectat 40 de tone de deseuri care au fost trimise catre reciclare sau valorificare.

Actiunea de ecologizare s-a concentrat pe curatarea deseurilor de pe noua trasee turistice de-a lungul raului Olt, din zonele Salatrucel, Calimanesti-Caciulata, Castrul Roman Arutela, Valea Baiasului, cascada Lotrisor, Manastirea Turnu, defileul Oltului pe segmentul Calinesti-Proieni-Racovita, Valea Pausa si Turnu-Valea Oltului.

Scopul actiunii a fost de a incuraja voluntarii sa se implice constant in actiuni de colectare a deseurilor si de a-i inspira si pe ceilalti sa le urmeze exemplul, pentru a lasa in urma un mediu liber si curat pentru toti turistii care vor vizita parcul. Printre voluntarii care s-au alaturat initiativei se numara si Serban Copot, recunoscut pentru toate actiunile sale de protejare a naturii si fondator Liga Exploratorilor, un proiect prin care invata copiii importanta protejarii mediului inconjurator.
Respectul fata de viitor si un mediu liber si curat pentru copiii nostri reprezinta baza de la care dezvoltam fiecare actiune Nestle. Responsabilitatea fata de mediu se manifesta in cele mai variate moduri – o proiectare sustenabila a ambalajelor, campanii de educare, infrastructura adecvata pentru colectare selectiva si reciclare. Un viitor sustenabil este un angajament pe care ni-l luam fiecare dintre noi, cu fiecare decizie, zi de zi,” a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestle Romania.
Pentru atingerea obiectivului asumat de Nestle la nivel global de a folosi in proportie de 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile, compania a inaugurat recent un centru de cercetare dedicat descoperirii si dezvoltarii unor solutii de ambalare functionale, sigure si ecologice. Aceste masuri sunt realizate in baza angajamentului luat de Nestle pe termen lung de a proteja mediul inconjurator si de a juca un rol de lider in abordarea schimbarilor climatice. In acest sens, Nestle a anuntat recent ca isi accelereaza si actiunile de combatere a schimbarilor climatice si se angajeaza la zero emisii de gaze cu efect de sera pana in 2050. Acest angajament inglobeaza cel mai ambitios obiectiv al Acordului de la Paris, de a limita cresterea temperaturii globale la 1,5°C.
Proiectul Nestle, desfasurat cu sprijinul administratiei Parcului National Cozia si ManagerdeMediu.ro, a mobilizat voluntari de toate varstele, elevi ai scolilor din zona
Actiunea desfasurata de Nestle in Parcul National Cozia a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale a Curateniei, cea mai mare actiune civica de colectare a deseurilor la nivel global si are scopul de a creste gradul de constientizare a dimensiunii crizei globale de deseuri gestionate gresit, care ameninta mediul inconjurator.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nestle World Cleanup Day: s-au colectat 40 tone de deseuri din Parcul National Cozia de Ziua Mondiala a Curateniei