Lectură de 3 minute

24 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Nestle susține că a descoperit cum să reducă zaharurile din ingrediente folosite pentru produsele sale

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Nestlé debutează cu o tehnologie "revoluționară" care reduce zaharurile din ingredientele cheie. Gigantul din sectorul bunurilor de larg consum a declarat că a dezvoltat un proces enzimatic care reduce nivelul de îndulcitor în ingrediente precum malțul, laptele și sucurile de fructe cu până la 30%, cu un impact minim asupra gustului și texturii.

Sursa foto: Nestle

În condițiile în care mulți oameni încă iubesc zahărul, dar încearcă să își limiteze consumul, capacitatea de a reduce cantitatea folosită, păstrând același gust, ar putea fi o descoperire majoră pentru o companie precum Nestlé, notează fooddive.com.

Furnizorul de ingrediente Beneo a observat recent că 57% dintre consumatori au declarat că afirmațiile "cu conținut redus de zahăr" le influențează deciziile de cumpărare. Studiul Kerry a adăugat că aproximativ șapte din zece respondenți au declarat că își reduc consumul de zahăr pentru a duce o viață mai sănătoasă.

Astfel, piața globală a alimentelor și băuturilor cu conținut redus de zahăr a ajuns la 46,18 miliarde de dolari în 2021, potrivit Grandview Research. Se preconizează că va înregistra o rată de creștere anuală compusă de 8,9% din 2022 până în 2030, în mare parte datorită cererii crescute de alimente și băuturi sănătoase și cu conținut redus de zahăr.

Impulsul este ca producătorii de alimente și băuturi de toate dimensiunile să răspundă.

„Reducerea zahărului în întregul nostru portofoliu rămâne o prioritate de top”, a declarat Stefan Palzer, directorul de tehnologie al Nestlé, într-un comunicat.

De asemenea, Nestlé, care comercializează în SUA Nesquik, chipsuri de ciocolată Toll House și Lean Cuisine, a declarat că procesul de reducere a zahărului a fost testat în Asia de Sud-Est în cazul băuturilor ready-to-drink pe bază de cacao și malț.

În cursul anului trecut, Nestlé l-a introdus deja în liniile de producție pentru băuturi sub formă de pudră pe bază de cacao și malț, precum Milo, în mai multe țări din Asia, Africa și America Latină.

Citeste si:
Nestlé și Danone vor încetini creșterea prețurilor după ani de scumpiri puternice
Nestlé și Danone vor încetini creșterea prețurilor după ani de scumpiri puternice

Dulciuri sănătoase?

Cea mai mare companie alimentară din lume a precizat că procesul va fi aplicat și la alte categorii de produse, cum ar fi pulberile de lapte.

Atunci când metoda patentată de reducere a zahărului este aplicată la produsele pe bază de lapte, aceasta crește și fibrele prebiotice, a adăugat Nestlé. Fibrele prebiotice nu sunt digerate de organismul unei persoane, dar pot ajuta la creșterea așa-numitelor "bacterii bune" în intestin. Prebioticele au fost un beneficiar major pe măsură ce oamenii caută să mănânce mai sănătos.

Pentru Nestlé, care a înregistrat vânzări de 110 miliarde de dolari la nivel global în 2022, a avea capacitatea de a aduce noua tehnologie la alte categorii de produse ar putea fi imensă. Ar putea reduce zahărul dintr-o gamă largă de produse și ar putea aduce compania mai aproape de atingerea obiectivului său de a-și face oferta mai sănătoasă.

La începutul acestui an, Nestlé a declarat că 37% din vânzările sale nete, excluzând îngrijirea animalelor de companie și nutriția specializată, provin din produse considerate "sănătoase".

Aceasta nu este prima dată când Nestlé vizează reducerea zahărului. În 2016, Nestlé a anunțat ceea ce a numit o descoperire "revoluționară" în ceea ce privește reducerea zahărului, care a redus îndulcitorul cu 30%.

Doi ani mai târziu, a introdus în Marea Britanie și Irlanda tableta de ciocolată Milkybar Wowsomes cu conținut mai redus de zahăr. Dar în 2020, Nestlé a renunțat la Milkybar Wowsomes pe fondul vânzărilor scăzute și al unei lupte pentru a susține distribuția.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nestle susține că a descoperit cum să reducă zaharurile din ingrediente folosite pentru produsele sale