Lectură de un minut

26 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Nestlé și Danone vor încetini creșterea prețurilor după ani de scumpiri puternice

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Două dintre cele mai importante companii de bunuri de consum din lume, Danone și Nestlé, au declarat că vor încetini creșterile de prețuri în 2024, după doi ani de majorări care i-au determinat pe mulți cumpărători să caute alternative mai ieftine pentru produse de bază precum iaurtul și cafeaua.

Sursa foto: Pixabay

Cu toate acestea, Danone, care deține mărci precum apele Evian și Badoit și iaurtul Activia, a avertizat că prețurile vor crește în continuare, invocând necesitatea de a compensa costurile forței de muncă și prețurile de transport, notează ESM.

Pe de altă parte, Nestlé a declarat că resimte un impact mai mic al costurilor de transport decât în anii precedenți, deși au existat unele tensiuni din cauza atacurilor asupra transportului maritim în Marea Roșie.

Comentariile lor urmează după cele ale rivalului britanic Unilever, producătorul înghețatei Ben & Jerry's și al săpunului Dove, care a declarat, de asemenea, luna aceasta, că majorările de prețuri - care au contribuit la alimentarea unei crize prelungite a costului vieții - vor începe să se atenueze.

În condițiile în care mulți consumatori schimbă produsele de marcă scumpe cu alternative mai ieftine, directorul executiv al Unilever, Hein Schumacher, a declarat la începutul acestei luni că " nivelul de competitivitate al companiei sale rămâne dezamăgitor".

Acțiunile Danone au depășit alte acțiuni europene de consum de bază în ultimul an, înregistrând o creștere de 18%. Între timp, Nestlé, care a ratat estimările privind vânzările, a scăzut cu 10% în perioada menționată, în urma unei scăderi de 5% în sector.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nestlé și Danone vor încetini creșterea prețurilor după ani de scumpiri puternice