Lectură de 2 minute

25 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Nestle, Coca-Cola și Carlsberg au închis fabricile din Ucraina, după invazia Rusiei. Bonduelle a oprit activitatea la fabrica din Rusia, din apropierea graniței

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Mai multe companii alimentare și producătoare de băuturi, precum Nestle, Coca-Cola și Carlsberg, au decis să oprească activitatea în fabricile de pe teritoriul Ucrainei, după invazia Rusia, care a început joi dimineață. Bonduelle a închis unitatea aflată în Rusia, la granița cu Ucraina.

AB InBev Efes, una dintre principalele companii de pe piața de bere din Ucraina, un joint venture între Anheuser-Busch InBev și compania turcă Anadolu Efes, care are 3.000 de angajați în țară, a oprit vânzările și producția, notează Bloomberg.

Coca-Cola HBC a închis fabrica din Ucraina și a cerut angajaților din țară să rămână acasă, după ce Rusia a atacat Ucraina. Unitatea, una dintre îmbuteliatoarele pe care Coca-Coca le are la nivel global, are și Rusia pe lista piețelor în care activează.

Producătorul danez de bere Carlsberg, care are 1.300 de angajați în Ucraina, a oprit operațiunile la două dintre fabrici și a trimis angajații acasă.

Nestle, cea mai mare companie alimentară din lume, cu circa 5.000 de angajați în Ucraina, închide temporar cele trei fabrici, depozitele și oprește activitatea în lanțul de distribuție din regiune, în urma invaziei ruse. Compania a recomandat angajaților să rămână în case și a transmis că va relua operațiunile odată ce contextul va permite, iar salariații vor fi în siguranță, potrivit Reuters.

Bonduelle a închis fabrica din Rusia, la granița cu Ucraina

Francezii de la Bonduelle, care au o fabrică de producție în Belgorod, Rusia, în apropiere de granița cu Ucraina, au oprit și ei operațiunile, potrivit Just Food.

Americanii de la Mondelez Internațional, producătorul brandurilor de snack-uri și dulciuri Milka și Oreo, cu peste 4.300 de salariați în Europa de Est, ar putea închide unitățile de producție dacă situația devine prea periculoasă, potrivit Reuters.

Philip Morris Internațional, care vinde brandul de țigări Marlboro în afara Statelor Unite, susține că monitorizează atent situația, în contextul în care Rusia și Ucraina generează 8% din veniturile nete ale companiei.

Citeste si:
Nestle lansează un nou produs: ce sortiment de cafea intră pe piață
Nestle lansează un nou produs: ce sortiment de cafea intră pe piață

Rusia a început joi dimineață, 24 februarie, invazia Ucrainei pe mai multe flancuri. Au fost raportate explozii pe întreg teritoriul Ucrainei, în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. Autoritățile ucrainene au declarat legea marțială și au raportat peste 1.100 de morți și mai bine de 300 de răniți.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nestle, Coca-Cola și Carlsberg au închis fabricile din Ucraina, după invazia Rusiei. Bonduelle a oprit activitatea la fabrica din Rusia, din apropierea graniței