Lectură de 2 minute

15 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Nestlé lansează KitKat-ul vegan în Europa

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Nestlé a anunțat lansarea noii versiuni bazată exclusiv pe plante a batonului Kit-Kat. Noua variantă a produsului va fi lansată în Marea Britanie, Polonia, Estonia, Letonia și Lituania de la jumătatea lunii iunie, scrie Esm Magazine.

Noul Kit Kat vegan va fi disponibil prin intermediul KitKat Chocolatory și a altor magazine. Nestlé a adăugat că va lansa produsul în scurt timp și în Australia și Brazilia.

Experții în cicolată au dezvoltat Kit Kat V la centrul de cercetare și dezvoltare al produselor de cofetărie Nestle din York, Marea Britanie, unde se află casa originală a KitKat. Experții au combinat ciocolata cu ingredientele pe bază de plante.

,,Provocarea noastră când ne-am propus să creăm un KitKat prietenos cu veganii a fost să recreăm acest produs iconic folosind alternative pe bază de plante. Pentru a realiza acest lucru, am muncit foarte mult pentru a obține echilibrul corect între alternativa de lapte și cacao. Rezultatul este o ciocolată vegană de care suntem foarte mândri și sper că toți fanii KitKat o vor adora la fel de mult cum o facem noi'', a declarat Louise Barrett, șeful centrului de tehnologie a produselor de cofetărie Nestlé din York.

Nestlé lansează mai multe opțiuni bazate pe plante

Compania adaugă mai multe opțiuni pe bază de plante în portofoliul său de alimente și băuturi, în urma unui interes crescut pentru mâncarea vegană din partea consumatorilor.

Compania a lansat deja mai multe opțiuni pe bază de plante la produsele lactate fabricate din orez, ovăz, soia, nucă de cocos, mazăre și migdale. Printre noile sortimente sunt incluse înghețata fără lactate, crema de cafea, băuturile pe bază de orez și ovăz, băuturile pe bază de mazăre și cappuccino și lactate pe bază de plante. O alternativă vegană este și laptele condensat, precum și o gamă de brânză fără lactate și burgeri pe bază de plante.

Recent, Nestlé a spus că va actualiza acreditările de sănătate ale gamei sale, în urma admiterii că un număr considerabil de produse nu îndeplinește criteriul pentru respectarea sănătății.

Citeste si:
De ce nu vor micii retaileri să intre în „hora reciclării”. Motivul, explicat de Gemma Webb, CEO RetuRo
De ce nu vor micii retaileri să intre în „hora reciclării”. Motivul, explicat de Gemma Webb, CEO RetuRo
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nestlé lansează KitKat-ul vegan în Europa