Lectură de 4 minute

19 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Nestlé Global raportează creștere economică pentru primele nouă luni din 2022. Care au fost cele mai vândute produse

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Nestlé, companie de produse alimentare și băuturi din lume, anunță rezultatele financiare pe primele nouă luni al anului 2022. Creșterea organică a ajuns la 8,5%, cu o creștere internă reală (RIG) de 1,0% și pricing de 7,5%. 

Sursa foto: Nestle Global

Am înregistrat o creștere organică puternică, pe măsură ce am continuat să ajustăm prețurile în mod responsabil pentru a reflecta inflația. Mediul economic provocator este o preocupare pentru mulți oameni și le afectează puterea de cumpărare. De aceea, ne propunem să menținem produsele accesibile, luând în considerare în același timp interesele tuturor părților interesate.

Mark Schneider, Nestlé CEO

Creșterea organică a fost de 7,1%, cu un pricing de 5.7%. RIG s-a menținut la 1,5%, ca urmare a unei baze ridicate de comparație în 2021 și a constrângerilor lanțului de aprovizionare. Schimburile valutare au avut un impact negativ asupra vânzărilor cu 7,5%, reflectând aprecierea francului elvețian față de euro. Vânzările raportate în Zona Europa au crescut cu 1,7%, la 14,0 miliarde CHF.

Într-un mediu economic dificil, Zona Europa a raportat o creștere organică de o singură cifră. Prețurile, dinamica continuă a canalelor externe și inovarea au sprijinit creșterea economică. Zona a înregistrat creșteri ale cotei de piață la categoriile de cafea, nutriție pentru sugari și alimente pe bază de plante.

Care au fost cele mai vândute produse

Pe categorii de produse, principalul motor de creștere a fost PURINA PetCare, alimentată de mărcile premium Gourmet, PURINA ONE și PURINA Pro Plan.

Vânzările Nestlé Professional au crescut într-un ritm puternic de două cifre, condus de băuturi. Apa a înregistrat o creștere de două cifre, cu contribuții puternice din partea brandurilor internaționale și locale. Vânzările de la categoria nutriție pentru sugari au crescut într-un ritm de două cifre, pe baza impulsului puternic pentru produsele oligozaharidelor din laptele uman (HMOs).

Categoria Dulciuri a raportat o creștere medie de o singură cifră, cu o cerere puternică pentru KitKat și pentru ofertele sezoniere. În al treilea trimestru, KitKat V a fost lansat în 15 țări europene.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

Cafeaua a înregistrat o creștere de o singură cifră, condusă de cafeaua solubilă NESCAFÉ și a continuat evoluțiile puternice ale vânzărilor pentru Starbucks de către Nespresso. Divizia Culinary a raportat o scădere a vânzărilor, afectată de creșterea negativă înregistrată de pizza și tăiței. Produsele pe bază de plante GARDEN GOURMET® au continuat să înregistreze o creștere puternică de două cifre, reflectând lansările de noi produse.

Nestlé România a terminat primele nouă luni ale anului cu o creștere de 11.1%, creștere susținută de o evoluție de două cifre pe 7 dintre cele 10 divizii ale noastre, printre care Nutriție pentru copii, Hrană pentru animale de companie, Nespresso, Nestlé Health Science și Cafea. Așteptările noastre sunt să continuăm cu o performanță generală la fel de bună până la finele anului 2022. A fi solidari cu societatea și nevoile actuale este important pentru noi, iar produsele donate de către Nestlé România de la începutul anului depășesc 600.000 CHF și 90 de tone de alimente și băuturi.

Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România

În trimestrul al treilea, în portofoliul Nestlé a apărut brandul OptiXpress și a lansat gama Nestlé LITTLE STEPS® 3, lapte pentru copiii de vârstă mică în ambalaj din carton proiectat pentru a fi reciclat și cu linguriță dozatoare confecționată din cel puțin 95% plastic din trestie de zahăr, o resursă regenerabilă.

Pe ambalajele de JOE Mini, JOE Zi Bună, JOE Dreams, JOE Original Bar și JOE Noir Bar se pot regăsi deja simbolurile Rainforrest Alliance și Cocoa Plan. Nestlé comunică mesajul de 100% cacao din surse sustenabile pe 34% din portofoliul de Dulciuri.

Pentru întregul an 2022, Nestle se așteaptă la o creștere organică a vânzărilor în jurul valorii de 8%. Marja de profit operațional va fi în jurul valorii de 17,0%.

Nestlé este prezentă în 189 de țări din întreaga lume, iar cei peste 300.000 de angajați sunt dedicați scopului Nestlé de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos. Nestlé oferă un portofoliu larg de produse și servicii pentru oameni și animale de companie, pentru tot parcursul vieții. Cele peste 2000 de brand-uri ale Nestlé includ nume emblematice precum NESCAFÉ®, Nespresso®, Maggi® și Nesquik. Performanța companiei este susținută de strategia Nutrition, Health and Wellness. Sediul principal al Nestlé se află în Vevey, Elveția, unde compania a fost fondată în urmă cu mai bine de 150 de ani.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nestlé Global raportează creștere economică pentru primele nouă luni din 2022. Care au fost cele mai vândute produse