Lectură de 4 minute

07 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Nespresso lansează ediția limitată de sărbători, ȋn colaborare cu maestrul patiser Pierre Hermé

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Nespresso, brandul elvețian de cafea, anunță lansarea ediției limitate de sărbători, realizată ȋn colaborare cu Pierre Hermé, unul dintre cei mai buni maeștri patiseri din lume.

Sursa foto: Nespresso/ Facebook

Ȋn fiecare an, ȋn apropierea sărbătorilor de iarnă, Nespresso lansează sortimente de cafea cu arome ȋn ediție limitată, iar anul acesta, pentru realizarea colecției, a apelat la maestrul patiser Pierre Hermé, un nume inconfundabil pentru tot ceea ce reprezintă patiseria franceză, creȃnd ȋmpreună cu acesta 3 (trei) sortimente de cafea atȃt pentru Sistemul Original cȃt și pentru sistemul Vertuo, precum și o ediție limitată de biscuiți și ciocolată.

Chef patiser și cofetar excepțional, Pierre Hermé este renumit ȋn industria patiseriei fine, creațiile sale fiind adevărate opere de artă. A fost premiat drept „Cel mai bun chef patiser din lume” ȋn 2016, iar revista Vogue l-a numit „Picasso în arta prăjiturilor”, maestrul preferȃnd deserturile delicate, decorul subtil, simplu și elegant, aproape minimalist și folosind zahărul exact așa cum este folosită sarea ȋn gastronomie - doar atȃt cȃt trebuie pentru a intensifica gusturile și aromele.

Sortimentele ȋn ediție limitată din acest an au nume cu rezonanță delicată, evocȃnd inspirația pariziană – Infiniment Gourmand Saveur Noisette, Infiniment Fruité Saveur Framboise și Infiniment Espresso sau Infiniment Double Espresso, ȋn funcție de tehnologia espressorului pentru care sunt disponibile.

Vedetele colecției sunt sortimentele de cafea Infiniment Espresso, pentru Sistemul Original și Infiniment Double Espresso, pentru Sistemul Vertuo. Acestea sunt sortimente realizate din boabe de cafea Arabica din Columbia, cultivate în regiunea Tolima, o zonă care se remarcă din ce ȋn ce mai des datorită calității excepționale a cafelei.

Infiniment Espresso și Infiniment Double Espresso conțin exclusiv cafea prăjită și măcinată din regiunea Tolima și nu conțin arome adăugate.

Colecția de sărbători Nespresso și Pierre Herme conține și patru sortimente de cafea cu arome naturale – două pentru sistemul Original și două pentru sistemul Vertuo - inspirate de deserturile cele mai populare ale lui Pierre Hermé, avȃnd la bază o selecție de cea mai înaltă calitate de cafea Arabica din Brazilia și Colombia (pentru gama Original) și din America Latină și Africa (pentru gama Vertuo), fiecare amestec având o prăjire personalizată.

Eleganța aromelor de alune prăjite – care lasă o impresie olfactivă cu note dulci, de pralină și vanilie delicată – își găsește expresia creatoare în sortimentul Infiniment Gourmand Saveur Noisette. În această cafea de o finețe excepțională aroma delicioasă de alune vine să creeze o simfonie de gusturi și arome care amintesc de cele mai ispititoare creații de cofetărie. Adăugȃnd un strop de lapte se obține o cafea deosebit de cremoasă.

Citeste si:
Nestlé a înregistrat o scădere a vânzărilor. A exagerat compania cu creșterea prețurilor în 2023?
Nestlé a înregistrat o scădere a vânzărilor. A exagerat compania cu creșterea prețurilor în 2023?

Gustul tartei cu zmeură proaspătă este des întȃlnit ȋn Franța, țară renumită și pentru excelența în patiseria fină. Acest desert proaspăt care ne trezește simțurile a inspirat cel de-al doilea sortiment cu arome naturale din acest sezon. Pentru a crea Infiniment Fruité Saveur Framboise, Nespresso și Pierre Hermé au adăugat aroma de zmeură. Prăjite ușor, boabele de cafea Arabica relevă note aromatice fine, de cereale și malț, ȋn așa fel ȋncȃt ȋn ceașcă să descoperiți un buchet rotund și note proaspete care evocă tarta cu zmeură - o experiență amintind de creațiile extraordinare din vitrinele patiseriilor pariziene.

Colecția semnată în colaborare cu Pierre Hermé nu ar fi completă fără câteva deserturi încântătoare care pot ȋnsoți cafeaua preferată. Biscuiții cu aromă de zmeură și scorțișoară Ceylon, Infiniment Savoureux, sunt un preparat deosebit care aduce omagiu fursecurilor pariziene prin excelență. Selectate cu grijă și pricepere, ingredientele alese de Pierre Hermé se completează perfect. Veți savura aroma caldă de scorțișoară ceylon, aroma subtilă de zmeură și atingerea fină a zahărului ușor caramelizat.
Iubitorii de ciocolată vor fi încântați de Infiniment Exquis, un desert deosebit, realizat cu 70% cacao din Republica Dominicană și boabe de piper Timur, recoltate manual dintr-o regiune consacrată din Nepal. Boabele Timur reprezintă un soi foarte rar de piper cu un profil aromatic special, remarcabil datorită notelor citrice, ca de grapefruit, ușor picante, ȋnțepătoare, și notelor florale, cu parfum delicat. Acestea sunt recoltate manual, de comunități locale din Nepal, cu precădere femei, conform unei tradiții străvechi, transmisă din generație ȋn generație.

Chef patiser și cofetar excepțional este renumit ȋn industria patiseriei fine, creațiile sale fiind adevărate opere de artă. Zeci de ani de experiență, începând cu o ucenicie la vârsta de 14 ani la Gaston Lenôtre, unanim considerat fondatorul patiseriei moderne, l-au făcut pe Pierre Hermé să fie distins cu prestigiosul titlu „Cel mai bun chef patiser din lume” ȋn 2016, iar revista Vogue l-a numit „Picasso în arta prăjiturilor”.

Cu sediul central în Lausanne, Elveția, Nestlé Nespresso SA este un simbol emblematic pentru industria cafelei de cea mai înaltă calitate. Pe plan local brandul este gestionat şi reprezentat de Divizia Nespresso, parte a Grupului Nestlé.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nespresso lansează ediția limitată de sărbători, ȋn colaborare cu maestrul patiser Pierre Hermé