Lectură de 3 minute

01 Jul 2021 - Știri și Noutăți

NEPI Rockcastle continuă colectarea selectivă în food court-urile din centrele comerciale

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

NEPI Rockcastle începe a doua etapă a campaniei „Natura unui MULȚUMESC”, care constă în implementarea unui sistem de colectare selectivă pentru reciclarea corectă a deșeurilor menajere, reducerea plasticului și a risipei alimentare din food court-urile tuturor centrelor comerciale atât din România, cât și la nivel de grup, potrivit unui comunicat de presă.

Mai mult, în jurul Zilei Mondiale a Mediului, au fost organizate activități de ecologizare și conștientizare față de problemele de mediu în majoritatea centrelor comerciale din portofoliul companiei.

Finalizarea sistemului de colectare selectivă din food court-uri reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de colectare selectivă și administrare a deșeurilor la sursă. Astfel, la nivel de centru comercial, în zonele de servire a mesei, mai multe echipe vor prelua tăvile cu resturile de alimente și ambalajele, transportându-le în spațiul special amenajat pentru separarea și stocarea deșeurilor (alimentar/menajer, hârtie, sticlă și plastic).

Deșeurile colectate selectiv sunt preluate de centrele de reciclare autorizate, iar resturile alimentare vor fi transformate în compost, grupul începând deja procesul de achiziție a unor echipamente speciale.

Sub conceptul „Natura unui MULȚUMESC”, campania răspunde pilonului de sustenabilitate al NEPI Rockcastle la nivel de grup și este adresată atât clienților, cât și retailerilor din centrele comerciale. În prima etapă a proiectului, implementată în centrele comerciale și zonele exterioare acestora, au fost instalate recipiente de colectare selectivă compartimentate după tipul de deșeu: hârtie și carton, plastic și deșeu menajer.

Activități de ecologizare în toate centrele NEPI

În parteneriat cu Asociația Let’s Do It Romania, centrele comerciale din Constanța (City Park Mall), București (Mega Mall), Piatra Neamț (Shopping City Piatra Neamț), Râmnicu Vâlcea (Shopping City Râmnicu Vâlcea), Brăila (Brăila Mall) și Ploiești (Ploiești Shopping City) au implementat acțiuni de curățenie și ecologizare în orașe, parcuri și păduri. Pitești Retail Park și Shopping City Târgu Jiu au realizat acțiuni de ecologizare împreună cu asociații locale.

În Târgu Mureș au fost plantați 1.000 de copaci pe spațiul verde al Shopping City Târgu Mureș, iar în Promenada Sibiu a fost amenajată grădina interioară a fundației Sus Inima, o asociație ce are ca scop sprijinul persoanelor afectate de cancer, atât al celor diagnosticați, cât și al familiilor și îngrijitorilor acestora.

De asemenea, pentru că pe 29 iunie s-a sărbătorit Ziua Internațională a Dunării, Shopping City Galați și Brăila Mall în parteneriat cu artiști locali au derulat activități de conștientizare cu privire la rolul Dunării în viața comunităților prin expoziții de fotografie sau din materiale reciclate în incinta centrelor comerciale.

Citeste si:
Studiu Danone: românii consumă tot mai multe produse pe bază de plante de la an la an 
Studiu Danone: românii consumă tot mai multe produse pe bază de plante de la an la an 

#ResponsiblyTogether

Toate proiectele de responsabilitate socială ale grupului, implementate la nivel regional, inclusiv pe piața din România, sunt comunicate sub umbrela #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună), platforma de responsabilitate socială a NEPI Rockcastle.

NEPI Rockcastle este unul dintre investitorii de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu de proprietăți în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și se dezvoltă în continuare printr-un program de expansiune pe alte piețe din Europa Centrală și de Est.

În România, NEPI Rockcastle deține 20 de centre comerciale în cele mai importante orașe din țară: Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Buzau, Shopping City Târgu Mureș, Pitești Retail Park.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  NEPI Rockcastle continuă colectarea selectivă în food court-urile din centrele comerciale