Lectură de 2 minute

12 Aug 2021 - Știri și Noutăți

NEPI Rockcastle a investit peste două miliarde de euro în 14 ani de activitate în România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Dezvoltatorul de centre comerciale NEPI Rockcastle a investit peste două miliarde de euro în primii 14 ani de activitate pe piața locală, în proiecte imobiliare urbane. Grupul a generat încasări de peste 100 milioane de euro la bugetul central al României și peste 50 milioane de euro la bugetele locale, doar în ultimii cinci ani, potrivit unui comunicat de presă.

În România, compania are 230 de angajați și generează, prin investițiile sale, alte 30.000 de locuri de muncă în economia locală.

În cadrul centrelor comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle își desfășoară activitatea peste 1.000 de comercianți mici, medii și mari; locali, regionali și internaționali, operând peste 3.000 de magazine, a căror cifră de afaceri totală anuală depășește 1 miliard de euro.

În prezent, compania dispune de lichidități de 1 miliard euro.

Investiții de 140 de milioane de euro, în 2021

Pentru 2021, NEPI Rockcastle estimează investiții de 140 de milioane euro pentru dezvoltare și cheltuieli de capital aferente proiectelor în curs, precum și alte oportunități în funcție de evoluția pieței.

Modernizarea centrelor comerciale și dezvoltarea unor proiecte rezidențiale rămân activități prioritare în strategia grupului.

În pofida impactului puternic al pandemiei asupra activității centrelor comerciale, în vara anului 2020, într-un context economic și social dificil, NEPI Rockcastle deschidea cel de-al 20-lea centru comercial din portofoliul local, Shopping City Târgu Mureș, printr-o investiție de 70 milioane euro. Au urmat emisiunea de obligațiuni verzi, în valoare de 500 milioane euro, și încheierea tranzacției de vânzare a portofoliului de clădiri de birouri din România, pentru suma de 290 de milioane de euro, ca parte din strategia de concentrare a operațiunilor în sectorul centrelor comerciale

A doua parte a lui 2020 a însemnat pentru NEPI Rockcastle investiții în extensii și renovări ale centrelor sale comerciale: terasa outdoor și un nou cinema cu șase ecrane la Shopping City Buzău, investiții de peste 2 milioane euro pentru modernizarea a 7.000 mp și inaugurarea celui mai mare Decathlon din regiune (2.000 mp), la Brăila Mall.

Citeste si:
Experți în mobilitate urbană la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards: Ciprian Nanu (BD Group), Dr. Arh. Mihaela Negulescu sau Roxana Cojocaru (Social Innovation Solutions)
Experți în mobilitate urbană la Green Start-Up Sustainability Forum & Awards: Ciprian Nanu (BD Group), Dr. Arh. Mihaela Negulescu sau Roxana Cojocaru (Social Innovation Solutions)

Proiecte sustenabile pentru NEPI

În următorii 10 ani, compania are în plan investiții masive în proiecte de reducere a amprentei de carbon, cum ar fi: energie regenerabilă, niveluri mai ridicate de eficiență energetică și compensarea carbonului. Proiectele de sustenabilitate ale NEPI Rockcastle din cele nouă țări, inclusiv România, în care operează un portofoliu de active în valoare de 5,8 miliarde euro.

NEPI Rockcastle este un investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu de proprietăți în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania.

În România, compania are 20 de centre comerciale și 7 strip mall-uri în București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureș sau Ploiești (Ploiești Shopping City).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  NEPI Rockcastle a investit peste două miliarde de euro în 14 ani de activitate în România