Lectură de 2 minute

17 Jan 2023 - Știri și Noutăți

NEPI a obținut un împrumut de 60 milioane de euro pentru Ploiești Shopping City

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

NEPI Rockcastle, investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a obținut un împrumut verde în valoare de 60 de milioane de euro, pentru Ploiești Shopping City, de la un sindicat bancar condus de BRD Groupe Société Générale. 

Sursa foto: Ploiești Shopiing City/ Facebook

Finanțarea vine la trei luni după ce NEPI Rockcastle a preluat participația de 50% din Ploiești Shopping City, de la partenerul său, printr-o tranzactie de 55,5 milioane euro. Împrumutul, semnat în decembrie 2022, se încadrează în categoria finanțărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice și beneficiind de certificarea sustenabilă “BREEAM In-Use”, calificativ Excellent, și de atestatul de performanță energetică de Clasa A.

Creditul a fost aranjat de BRD Groupe Société Générale - partener de finanțare de lungă durată al NEPI Rockcastle - care și-a asumat și un rol de bancă de structurare a finanțării verzi, având alături, în calitate de finanțator, Alpha Bank, un creditor nou al grupului. În noiembrie 2022, agenția internațională de rating Fitch a îmbunătățit ratingul de creditare al grupului la BBB+ cu perspectivă stabilă, de la BBB cu perspectivă pozitivă.

În cadrul tranzacției de finanțare, NEPI Rockcastle a fost consiliat de firma internațională de avocatură Dentons Europe - Zizzi-Caradja și Asociații SPARL, în timp ce BRD Groupe Société Générale și Alpha Bank au fost asistate de CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP.

Ploiești Shopping City a fost inaugurat în 2012, având o suprafață închiriabilă de 46.800 mp, iar printre chiriași se regăsesc un supermarket Carrefour, un cinema cu 12 săli și peste 100 de magazine, printre care: Adidas, H&M, Top Shop, Zara, Leonidas, McDonalds, Starbucks și Taco Bell.

NEPI Rockcastle este investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu remarcabil de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croația, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune. Cu 59 de proprietăți în cele nouă piețe și abilitățile de gestionare geografice diverse, NEPI Rockcastle urmărește în mod eficient oportunitățile imobiliare din zona CEE, beneficiind de un avantaj strategic în achiziționarea, dezvoltarea și operarea proprietăților. În România, compania deține 25 de centre comerciale dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Targu Mures (Shopping City Târgu Mureș) si Ploiești (Ploiești Shopping City).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  NEPI a obținut un împrumut de 60 milioane de euro pentru Ploiești Shopping City