Lectură de 4 minute

04 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, anunță intrarea pe piața din România, după finalizarea rundei de finanțare Serie A.  Munch urmează să se lanseze în România în primăvara acestui an.
 

Sursa foto: Munch

Update 25 martie: Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, s-a lansat oficial pe piața din România. Aplicația pune la dispoziția clienților produse din 72 de locații de la 52 parteneri și este disponibilă în București. Numărul de parteneri crește săptămânal, iar în lunile următoare se va extinde și în alte județe. Clienții vor putea achiziționa produse alimentare de la restaurantele și magazinele lor preferate, la reduceri cuprinse între 50 – 70%. Mecanismul este simplu: utilizatorii rezervă produsele, le plătesc online, apoi le ridică personal.

Printre partenerii Munch se numără localuri cunoscute și apreciate, precum Ibis, Ciorbe și Plăcinte, Tort de bezea, The Coffee Shop, Petit by Maison des Crepes, Sweet by Mario, The Grill și Hello Donuts.

În România, Munch se va dezvolta prin intermediul unei echipe de vânzări cu experiență locală, condusă de Alexandru Țurcanu, care a fost anterior director strategic de vânzări al companiei Just Eat Takeaway.

Munch își începe cea mai mare extindere până în prezent, în România unde, conform statisticilor Uniunii Europene, aproximativ 2,55 milioane de tone de alimente sunt aruncate anual. Această extindere marchează un pas important pentru Munch și reprezintă și o oportunitate de a avea un impact semnificativ în regiune.

Această finanțare ne permite să ne stabilim o prezență solidă în România, începând cu București, iar apoi în celelalte orașe ale țării. Suntem foarte încântați că vom dezvolta conceptul Munch într-o țară recunoscută pentru mâncarea sa delicioasă și pentru ospitalitate. Căutăm persoane pasionate care doresc să aibă un impact real pentru a ne însoți în misiunea noastră de a combate risipa de alimente.

Bence Zwecker, CEO Munch

Rundă semnificativă de finanțare a fost condusă de Piton Capital, cunoscută pentru investițiile sale strategice în inovatorii din industrie precum Auto1 Group, Betfair, Docplanner și Allegro. Runda a fost co-investită de FJ Labs, o firmă cu sediul în New York și o reputație globală în investițiile de piață. Sprijinul lor se combină cu participarea lui Christopher Muhr, co-fondator al Groupon și fost COO al unicornului german Auto1, și Kai Hansen, co-fondator al Lieferando, un startup de livrare mâncare de frunte în Europa și în prezent membru al consiliului de administrație al Booksy. De asemenea, au participat investitori existenți precum Fiedler Capital, Silicon Gardens, Márton Szőke, Péter Záborszky, STRT Holding și László Czirják.

Citeste si:
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  

Cu peste 1.500.000 de descărcări și peste 3000 de parteneri în Ungaria, Cehia și Slovacia, în perioada aprilie și septembrie 2023, Munch a crescut de aproape șapte ori față de aceeași perioadă a anului anterior, demonstrându-și atractivitatea tot mai mare atât pentru consumatori, cât și pentru comercianți, în urma tendințelor globale care se concentrează pe durabilitate și în fața inflației în creștere.

„Planul nostru este să ne extindem și mai mult raza de acțiune în întreaga regiune CEE și SEE, cu țări precum Croația, Slovenia, Grecia, Bulgaria și Serbia următoarele pe lista noastră.”, a adăugat Bence Zwecker, CEO Munch.

În România, Munch va opera sub coordonarea unei echipe locale, aflată în continuă dezvoltare. Pozițiile disponibile sunt comunicate pe site-ul companiei.

Munch a fost fondat în 2020 de Botond Zsoldos, Bence Zwecker, Albert Wettstein și Kirill Perepelica, cu o misiune comună de a combate risipa de alimente prin tehnologie. Restaurantele, brutăriile, magazinele alimentare și hotelurile folosesc platforma Munch pentru a-și vinde alimentele, nevândute, la prețuri reduse. În noiembrie 2022, Munch s-a unit cu aplicația cehă Nesnězeno, fondată de Jakub Henni, și împreună acum se laudă cu peste 3.000 de parteneri și mai mult de 1,5 milioane de descărcări de aplicații în trei țări. Până în prezent, Munch a salvat în total peste 1,5 milioane de pachete de alimente în Ungaria și Cehia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România