Lectură de 3 minute

03 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Mondelēz International a cumpărat Chipita Global, producător de croissante și snacksuri coapte, care deține și brandul 7Days

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Mondelēz International a finalizat achiziția Chipita Global, producător de croissante și snacksuri coapte, din Europa Centrală și de Est. Prin noua achziiție compania Mondelēz International va oferi un portofoliu extins de produse de patiserie în Europa.

De asemenea, tranzacția deschide un potențial puternic de inovare, reunind mărci cunoscute ale Mondelēz International, cum ar fi Cadbury și Milka, cu croissantele și mărcile de snackuri coapte ale Chipita Global, precum 7Days. Produsele Chipita ajung deja la două miliarde de consumatori din peste 50 de țări.

Prezența Mondelēz International în categoria croissante și snacksuri coapte cu Chipita Global S.A. va contribui la creșterea accelerată în toată Europa și va sprijini extinderea prezenței noastre pe piețele cheie cu creștere rapidă din zona centrală și de est”, a declarat Vince Gruber, EVP și președinte Mondelez Europa.

Chipita va avea altă conducere

De astăzi, va fi înființată o echipă de management interimară pentru a gestiona operațiunile Chipita și pentru a sprijini procesul de integrare, care va avea loc în 2022.

Echipa de management interimară, care este formată din lideri cu experiență ai Mondelēz International și cei existenți din Chipita Global, va fi condusă de Ivo Naydenov, care lucrează la Mondelēz International de aproape 20 de ani și care are experiență în toată regiunea din sud-estul Europei. Ivo va contribui în acest rol prin experiența acumulată de-a lungul unei lungi cariere în industria alimentară și a snacksurilor, atât în cadrul, cât și în afara Mondelēz International.

„Admir de mult timp Chipita și sunt încântat să lucrez împreună cu noii noștri colegi pentru a sprijini inovația și, odată cu aceasta, combinațiile excelente de produse noi. Fiind împreună în această colaborare, vom avea oportunitatea de a învăța unii de la ceilalți, dar și de a crește împreună, creând noi perspective pentru oamenii și brandurile noastre. Intenționăm să aducem Chipita Global S.A. în cadrul Mondelēz International într-un mod bine gândit, responsabil și atent, respectând business-ul extraordinar care a fost construit de oamenii săi în ultimii 40 de ani”, a declarat noul CEO interimar Ivo Naydenov.

Mondelēz International este prezent în aproximativ 150 de țări din întreaga lume. Cu venituri de aproximativ 27 de miliarde de dolari în 2020. Compania are în portofoliu branduri globale și locale de referință, precum biscuiții Oreo, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch și guma Trident.

Chipita, unul dintre cei mai mari producători de snacksuri sărate și dulci din Europa Centrală și de Est, cu venituri de aproximativ 580 milioane USD în 2020, a fost înființată în Grecia în urmă cu 40 de ani. Compania, care produce croissante ambalate și gustări coapte, are un portofoliu de mărci cunoscute care printre altele includ: 7Days, Chipicao și Fineti.

Citeste si:
Ușoară scădere a ratei inflației în februarie: la ce nivel a ajuns
Ușoară scădere a ratei inflației în februarie: la ce nivel a ajuns

Un pilon în luarea deciziilor companiei a fost dezvoltarea și extinderea snacksurilor de patiserie și coapte, pe multe piețe, impulsionate de inovație și capacități puternice de producție. Mondelez are opt fabrici de producție cu prezență în peste 50 de țări și are peste 5.400 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mondelēz International a cumpărat Chipita Global, producător de croissante și snacksuri coapte, care deține și brandul 7Days