Lectură de un minut

15 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Mondelez va investi într-o fabrică australiană care transformă plasticul în ulei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Mondelez International a investit într-o fabrică de reciclare în Australia, alături de producătorul de ambalaje Amcor. Proprietarul mărcilor Oreo și Milka a încheiat un parteneriat cu Amcor, cu sediul în Elveția, pentru a investi o sumă nedezvăluită încă în Licella, compania care va construi una dintre primele instalații de „reciclare avansată” din țară.

Sursa foto: Unsplash

Cu sediul în Sydney, Licella a dezvoltat platforma patentată de reactor hidrotermal catalitic (Cat-HTR). Cat-HTR este o tehnologie de lichefiere hidrotermală (HTL), următoarea generație de reciclare avansată, potrivit Mondelez.

HTL transformă chimic o gamă de deșeuri din plastic într-un „ulei de înaltă calitate, un înlocuitor direct al uleiului fosil”. Procedând astfel, permite o economie circulară pentru plastic care, altfel, ar merge la groapa de gunoi și ajută la conducerea către zero emisii de carbon, notează Just Food.

Noua unitate, numită Advanced Recycling Victoria, va procesa inițial aproximativ 20.000 de tone de plastic pe an, cu planuri de extindere până la 120.000 de tone pe an.

Prin Amcor, Mondelez se așteaptă să aibă acces la conținut reciclat pentru a satisface o mare parte din nevoile sale de ambalare din plastic moale, reducându-și nevoia de plastic virgin în Australia.

Până în 2025, Mondelez vrea ca toate ambalajele sale să fie proiectate pentru a fi reciclabile. Acesta vizează o reducere cu 5% a utilizării plasticului virgin și o reducere cu 25% a plasticului virgin rigid.

By 2025, Mondelez wants all of its packaging to designed to be recyclable. It is targeting a 5% reduction in its use of virgin plastic and a 25% cut in virgin rigid plastic by the same, compared to a 2020 baseline.

Citeste si:
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mondelez va investi într-o fabrică australiană care transformă plasticul în ulei