Lectură de un minut

26 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Mondelez va investi 30 de milioane de euro într-o fabrică de biscuiți

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania Mondelez International plănuiește să investească 30 de milioane de euro (32,72 milioane de dolari) în fabrica de biscuiți din Herentals, Belgia. Această investiție va continua modernizarea instalațiilor de producție din cadrul fabricii din Herentals și va crea o infrastructura de aprovizionare pentru mărcile de biscuiți Prince, Tuc și PiM's.  
 

Sursa foto: Unsplash

Mondelez a declarat că investiția se va concentra pe liniile de producție principale ale fabricii. Mai exact, compania intenționează să instaleze o linie de producție pentru biscuiții TUC (pe lângă cele două linii de biscuiți existente). Noua linie va crea o capacitate suplimentară de 6.500 de tone pentru TUC, disponibilă pentru a susține o creștere viitoare de până la 40%, a precizat Mondelez, potrivit BakingBusiness.com.

Mondelez intenționează, de asemenea, să adauge o hală de producție pentru biscuiții Prince. Hala va fi instalată și va deveni operațională la începutul anului 2024 și va produce umplutură de cremă de ciocolată cu cea mai recentă tehnologie pentru biscuiții Prince.

În paralel cu aceste investiții, linia PiM's a fabricii va fi modernizată cu o nouă unitate de coacere a prăjiturilor și cu o modernizare a procesului de fabricare a ciocolatei, a precizat Mondelez.

Cuptorul PiM's va fi unul dintre primele din cadrul rețelei de aprovizionare a companiei din Europa care va face tranziția de la gaz la energie electrică, susținând angajamentul companiei de a reduce emisiile de carbon în procesele sale de producție, a mai afirmat Mondelez.

Pentru Bastogne, vor fi instalate echipamente de ambalare pentru a crea oportunități de vânzare. De asemenea, fabrica va implementa noi sisteme IT pentru gestionarea depozitului și a sistemului de producție pentru a securiza și îmbunătăți în continuare eficiența producției, a precizat Mondelez.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mondelez va investi 30 de milioane de euro într-o fabrică de biscuiți