Lectură de un minut

28 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, pentru două miliarde de dolari

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Mondelez a anunțat cumpărarea companiei europene Chipita, care produce brandurile 7Days, Chipicao și Fineti, pentru suma de două miliarde de dolari. Tranzacția nu include, însă, procesatorul de carne Nikas sau participația minoritară pe care grecii de la Chipita o dețin în cadrul unui joint-venture indian, potrivit Market Watch.

Chipita, o companie înființată în Grecia în urmă cu 40 de ani, a generat venituri de 580 de milioane de dolari, în 2020. Produsele sale sunt fabricate în 13 unități și vândute în peste 50 de țări.

Aceasta este a patra achiziție a Mondelez din 2021, după ce anterior a cumpărat compania de nutriție englezească Grenade, firma australiană Gourmet Food Holdings și producătorul american de snack-uri Hu.

Mondelēz International este una dintre cele mai mari companii din industria alimentară, care activează în aproximativ 150 de țări din lume. Mondelez a bifat venituri de aproximativ 26 de miliarde de dolari în 2019 și deține în portofoliu produse precum biscuiții Oreo, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch și guma Trident.

Foto: Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, pentru două miliarde de dolari