Lectură de 2 minute

03 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Modificări la Danone: ce se va întâmpla cu produsele pentru copii

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Danone a anunțat că și-a asumat noi angajamente în materie de sănătate pentru produsele sale pe bază de lapte, plante și apă, în Marea Britanie și Irlanda. Astel, produsele pentru copii nu vor mai avea un conținut ridicat de sare, zahăr și grăsimi (HFSS). 

 

 

Sursa foto: Danone / Facebook

Anunțul companiei Danone vine la doar câteva zile după ce ministrul german al agriculturii, Cem Özdemir, a anunțat un proiect de lege care vizează limitarea publicității pentru alimentele considerate nesănătoase.

De asemenea, Danone și-a luat angajamentul ca cel puțin 90% din produsele sale să fie clasificate ca fiind „sănătoase”, primind un scor de cel puțin 3,5 stele din 5 în cadrul Health Star Rating Index, potrivit Efanews.eu.

Indicele Health Star Rating este un sistem de evaluare care acordă o notă generală profilului nutrițional global al alimentelor ambalate și oferă o modalitate rapidă, ușoară și standard de a compara alimentele.

Mai mult, Danone intenționează să implementeze o informare nutrițională clară și coerentă pe partea din față a ambalajului, în conformitate cu viitoarea legislație britanică și irlandeză.

În același timp, producătorul de lactate a mai afirmat că speră ca această inițiativă să îi încurajeze și pe alții să ridice standardele de sănătate ale alimentelor și băuturilor în Marea Britanie și Irlanda.

Danone a achiziționat fabrica de lactate Miorița din București în anul 1996, iar la 3 ani după modernizarea și retehnologizarea acesteia, au fost produse primele iaurturi Danone în România. În prezent, 1 milion de iaurturi sunt distribuite către consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene. Danone România procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte, din care aproximativ 90% este lapte românesc. Numai anul trecut, compania a colectat lapte proaspăt de la 22 de ferme mari si peste 220 de gospodari. Danone este prezent pe piața românească cu produse lactate proaspete, produse pe bază de plante (Alpro), precum și cu produsele alimentare pentru bebeluși și nutriție specializată (Aptamil, Milupa).

Citeste si:
Proiectul prin care Danone colectează lapte de la producători locali, o investiție de 7 milioane de euro
Proiectul prin care Danone colectează lapte de la producători locali, o investiție de 7 milioane de euro
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Modificări la Danone: ce se va întâmpla cu produsele pentru copii