Lectură de 5 minute

22 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Mobilierul de baie, noua preocupare a industriei HoReCa. Cum alegem cel mai potrivit mobilier de baie pentru oaspeții noștri?

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Una dintre cele mai mari provocări atunci când se amenajează o baie în domeniul HoReCa este găsirea unor soluții durabile și confortabile. Este important de avut în vedere că astfel de băi sunt supuse unui trafic mai mare de persoane decât în băile rezidențiale, de exemplu, motiv pentru care este nevoie de materiale de calitate. În același timp, oaspeții trebuie să aibă o experiență pozitivă. Mai ales acum, când majoritatea turiștilor sunt destul de stricți în ceea ce privește igiena camerelor de hotel sau a locuințelor pe care le închiriază în regim hotelier. Preferă ca acestea să fie nu doar foarte bine dotate, ci să respecte și normele sanitare și de igienă, fiind importantă găsirea echilibrului perfect în amenajarea și achiziționarea obiectelor sanitare și de mobilier.

Atunci când vine vorba de amenajat băi din industria HoReCa, majoritatea se axează pe soluții practice în ceea ce privește obiectele sanitare, alegerea corectă a mobilierului de baie primind de asemenea atenție deosebită. Soluțiile de depozitare, designul, utilitatea sunt doar câteva dintre criteriile de alegere a unui mobilier de baie. Într-adevăr, băile HoReCa este important să fie atrăgătoare din punct de vedere vizual, însă la final, cel mai mult contează funcționalitatea și siguranța pe care aceste soluții de depozitare le oferă.

Sfaturi utile pentru alegerea mobilierului de baie perfect

Și atunci, care este echilibrul perfect între aspect, funcționalitate și igienă în cazul mobilierului de baie?

În primul rând este foarte important numărul de corpuri de mobilier de baie și amplasarea lor. O baie HoReCa, în special din locuințe sau camerele de hotel, nu trebuie să fie foarte încărcată. Corpurile de mobilier indispensabile sunt:

  • Un dulap pentru depozitarea produselor de igienă (gel de duș, pastă de dinți, periuță de dinți, șampon). Acesta trebuie amplasat în proximitatea lavoarului, cât mai la îndemână. Un dulap cu oglindă amplasat deasupra lavoarului ar putea fi o soluție optimă pentru această categorie de produse.

  • Un dulap de depozitare pentru produsele de curățenie și hârtia igienică. Acesta poate fi integrat perfect în baie prin amplasarea lui sub lavoar.

  • Un dulap de depozitare pentru prosoape care poate fi așezat în proximitatea cabinei de duș.

  • Rafturi de depozitare în duș pentru produsele de igienă, suporți pentru prosoape, etc.

Un design simplu transmite curățenie

Este clar că partea practică este esențială atunci când vine vorba de alegerea design-ului pe care îl are mobilierul de baie. Însă, din fericire, multiplele variante de design oferă suficientă libertate astfel încât să poată fi punctată personalitatea fiecărei băi amenajate. Astfel, există mobilierul de baie montat direct pe pardoseală, ceea ce oferă o mai bună omogenitate în design, precum și corpuri de mobilier suspendate, ușor de curățat, care oferă un aspect aerisit, în special în băile mici.

Citeste si:
Neakaisa a înregistrat o cifră de afaceri de peste 6 milioane euro, în 2023. Ce a vândut cel mai mult retailerul online
Neakaisa a înregistrat o cifră de afaceri de peste 6 milioane euro, în 2023. Ce a vândut cel mai mult retailerul online

Un alt lucru de luat în considerare atunci când vine vorba de design este culoarea. Nuanțele câștigătoare sunt cele deschise, care creează senzația de curățenie. Apoi, un ultim aspect care trebuie luat în considerare este forma, unde există mobilier de baie cu forme ușor curbate, drepte sau rotunjite. Alegerea depinde de stilul preferat de fiecare și de spațiul disponibil, însă este important de luat în considerare că recomandarea este ca alegerea să permită curățarea cu ușurință s dulapurilor, astfel încât sunt de evitat șanțurile decorative sau alte elemente de decor care încarcă mobilierul de baie.

Materialele trebuie să fie durabile și de calitate

Și aici este importantă alegerea unor variante ușor de curățat și igienizat, durabile și, mai ales, rezistente la umezeală. Având în vedere că băile în sectorul HoReCa, și cu precădere cele din hoteluri, sunt utilizate des și de foarte multe persoane, cele mai bune soluții de material sunt cele care permit întreținerea mai ușoară. Pal-ul și MDF-ul sunt principalele materiale disponibile, iar la acestea se pot adăuga picioare pentru dulapuri din materiale ușor de curățat și rezistente la umezeală precum cele din aluminiu, plastic sau metal.

În cazul în care se optează pentru un design mai îndrăzneț, există varianta blaturilor speciale pentru lavoar. Acestea pot fi din sticlă sau, pentru partea de soluții de depozitare, montarea unui panou magnetic din oțel, pentru diverite soluții de depozitare.

Alegerea cea mai simplă este de cele mai multe ori și cea mai practică. Recomandarea magazinului online de obiecte sanitare Neakaisa.ro recomandă pentru băile HoReCa modele simple, practice, ce design atrăgător dar minimalist. O soluție des întâlnită este setul de dulap suspendat și lavoar din marmură Oristo Silver. Liniile sale simple și designul elegant, cu materiale ușor de curățat sunt varianta optime pentru băile HoReCa.

Finisajele câștigătoare sunt cele ușor de curățat

În ceea ce privește finisajul, el trebuie să permită curățarea cu ușurință a mobilierului de baie. Ceea ce se traduce prin economisirea timpului petrecut pentru igienizarea băii, dar și în gradul crescut de satisfacție al clienților. Aici, finisajul lucios este cel mai popular, fiind ușor de curățat, spre deosebire de cel natur care are pe surafață striații care pot fi o provocare pentru curățare.

Caracteristicile speciale sunt cele care fac diferența

În final, însă, caracteristicile speciale sunt cele care vor avea un impact direct în modul de utilizare a mobilierului de baie. Trecând peste faptul că este foarte important ca acesta să fie rezistent la umezeală, să fie durabil, comod de folosit și practic. De aceea, recomandarea este ca sistemele de închidere să fie prevăzute cu softclose, sisteme care nu doar amortizează sunetul la închiderea sertarelor și a ușor, dar și protejează mobilierul. Apoi, pentru o igienă sporită și eliminarea mânerelor, se poate opta pentru sisteme de push to open pentru dulapuri și sertare.

În concluzie, în special acum când oaspeții așteaptă de la industria HoReCa soluții de amenajare care să le ofere siguranță, confort, igienă sporită și experiențe inedite, alegerea mobilierului de baie este importantă și trebuie să se țină cont de două aspecte extrem de importante și anume: surabilitatea și soluțiile practice de depozitare, două caracteristici care prelungesc durata de viață a mobilierului.

Articol susținut de Neakaisa.ro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mobilierul de baie, noua preocupare a industriei HoReCa. Cum alegem cel mai potrivit mobilier de baie pentru oaspeții noștri?