Lectură de 3 minute

13 Jan 2022 - Știri și Noutăți

​​​​​​​Mobexpert vinde spațiile de producție și depozitare din Târgu Mureș către CTP. Producătorul român are nevoie de 50 milioane euro pentru dezvoltare

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Dezvoltatorul și administratorul de parcuri industriale și logistice CTP cumpără spațiile de producție și depozitare de la grupul Mobexpert și intră pe piața din Târgu Mureș, extinzând parteneriatul la aproximativ 100.000 de metri pătrați de spații industriale și logistice. Decizia de vânzare a producătorului de mobilă, care va rămâne chiriaș, vine în contextul în care are nevoie de peste 50 milioane euro în următorii doi ani pentru a dezvolta capacitățile de producție și retail.

Proiectul achiziționat recent de CTP include trei clădiri cu o suprafață totală de aproximativ 25.000 mp de spații de producție și depozitare construite de Mobexpert în cadrul Parcului Industrial Mureș, din apropierea Aeroportului Internațional Transilvania Târgu Mureș, potrivit unui comunicat de presă emis de CTP.

Prin intrarea pe piața din Târgu Mureș, CTP își extinde acoperirea geografică în 15 orașe din România, cu un portofoliu de peste 2 milioane mp. Tranzacția marchează continuarea colaborării inițiate în anul 2020, prin achiziția depozitului principal al Mobexpert, o clădire de 38.000 mp, integrată ulterior în CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din rețeaua CTP.

„Deschidem o nouă piață pentru CTP în orașul Târgu Mureș, un centru regional cu impact în mediile economic și cultural din România. Este impresionantă dezvoltarea Mobexpert și ne bucurăm să extindem parteneriatul nostru în Târgu Mureș și în București”, a declarat Ana Dumitrache, country head, CTP România.

Mobexpert are nevoie de 50 milioane euro în următorii doi ani

Grupul Mobexpert a închiriat o suprafață de peste 25.000 mp de spații de depozitare și de birouri în București, în proiectul CTPark Bucharest Norh, din zona Afumați. În total, în București și în Târgu Mureș, Mobexpert va ajunge să ocupe o suprafață de aproximativ 100.000 mp de spații industriale și logistice în parcurile CTP.

„Grupul Mobexpert are nevoie de peste 50 milioane euro în următorii doi ani pentru a dezvolta capacitățile de producție și cele de retail. Din prudență, dorim ca minim 50% din această investiție să fie făcută din surse proprii, pentru a nu crește exagerat expunerea bancară, într-o perioadă în care dobânzile au tendințe clare de creștere. Afacerea cu CTP este, credem noi, benefică pentru ambele părți. Noi păstrăm folosința spațiilor în baza unor contracte avantajoase din punct de vedere al chiriei. CTP își dezvoltă obiectul lui principal de activitate și are în grupul Mobexpert un client pe termen lung”, a declarat Dan Șucu, preșsedintele și proprietarul reţelei de magazine cu mobilă şi decoraţiuni Mobexpert.

CTP se clasează în top cinci dezvoltatori de proprietăți industriale din Europa, deținând peste 7,1 milioane metri pătrați de spații logistice. Compania și-a propus ca în 2022 să își extindă portofoliul de proprietăți până la 10 milioane metri pătrați. În România, CTP deține o suprafață totală de peste două milioane metri pătrați de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

Grupul Mobexpert are 2.100 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 230 milioane euro. Mobexpert deţine opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export. Grupul Mobexpert include și 5 magazine Mobexpert Outlet dedicate ofertelor speciale, situate în Bucureşti (in zonele Pipera, Pantelimon, Militari), Suceava și Constanța, precum și un magazin online, www.mobexpert.ro.

Citeste si:
Gebrüder Weiss, de trei decenii în România: 90 milioane de euro investiți și 9 hub-uri logistice
Gebrüder Weiss, de trei decenii în România: 90 milioane de euro investiți și 9 hub-uri logistice

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  ​​​​​​​Mobexpert vinde spațiile de producție și depozitare din Târgu Mureș către CTP. Producătorul român are nevoie de 50 milioane euro pentru dezvoltare