Lectură de 3 minute

02 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Mircea Moga, Mega Image: Când deschidem sezonul fructelor și legumelor din România oprim importul

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Mega Image a investit peste 1,3 milioane de euro în programul „Gusturi românești de la gospodari”, din care fac parte peste 220 de producători individuali și cooperative care cultivă legume și fructe, dintre care 50 s-au alăturat programului în acest an. Directorul lanțului de retail, Mircea Moga, susține că se oprește importul în timpul sezonului de fructe și legume. 

„De opt ani ne implicăm în cultivarea fructelor și legumelor prin programul Gusturi românești de la gospodari alături de producătorii locali pentru a le oferi clienților pe tot parcursul anului produse locale, proaspete, cu gust bun, controlate în fiecare etapă de creștere. Din momentul în care deschidem sezonul fructelor și legumelor din România oprim importul și aducem doar produse proaspete, direct de la producătorii noștri, în mai puțin de 24 de ore de la cules. Ne bucurăm că programul crește de la an la an prin noi fermieri care se alătură și care au nevoie de o piață sigură de desfacere și o colaborare de încredere”, spune Mircea Moga, CEO-ul Mega Image.

Mega Image susține că asigură fermierilor preluarea întregii cantități de legume pe tot sezonul, și dezvoltarea continuă în legumicultură prin consultanța oferită de inginerii horticultori din program.

Înscrie-te la conferința anuală retailArena: A Game of The Future și află cele mai noi informații din domeniu, soluții pentru digitalizarea afacerilor și trendurile industriei.

400 de tone de legume și fructe livrate în Mega Image

Peste 400 de tone de legume și fructe de la producătorii locali din program sunt livrate zilnic, în plin sezon, din fermă direct în depozitele Mega Image. În plin sezon de roșie românească, producătorii Mega Image livrează, în medie, 25 de tone de roșii pe zi.

Cum funcționează programul Mega Image:

  • Producția este planificată la început de an cu producătorii și fiecare primește un plan de producție, în funcție de potențialul de vânzări al Mega Image

  • Costurile pentru semințe, fertilizatori, folie și materiale necesare procesului de producție este susținut de Mega Image

    Citeste si:
    Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft înainte de Paște
    Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft înainte de Paște
  • Întreaga activitate de cultivare a legumelor este coordonată de ingineri horticultori din echipa Mega Image, care le oferă producătorilor consiliere pas cu pas

  • În fiecare an, sunt analizate solul și apa pentru a asigura că cele două resurse sunt curate

  • Selecția soiurilor de legume este realizată pe baza degustărilor cu clienții

  • Toate legumele și fructele sunt analizate lunar în laboratoare specializate înainte de a ajunge la raft în magazine

  • Tratamentele se fac doar la recomandarea inginerilor horticultori din program, iar dăunătorii și bolile sunt tratate biologic, pentru a păstra fructele și legumele curate și sănătoase

În plin sezon de legume locale, Mega Image susține că oprește importurile și asigură doar produse din program, de la producătorii locali.

Mega Image nu mai importă în timpul sezonului de fructe și legume

Mega Image investește în certificarea Global GAP a produselor, care le atestă mai departe calitatea.

Începând cu anul 2020, au fost introduși senzori de monitorizare a culturilor, o soluție de agricultură de precizie care îi ajută pe fermieri să urmărească evoluția fenologică și patologică a culturilor.

Legumele cultivate în cantitatea cea mai mare sunt: roșii, ardei bianca, salată verde, castraveți cornișon, ardei kapia, vinete, verdeață, dovlecei, cartofi, ceapă, morcovi, precum și fructe: caise, cireșe, căpșune, afine și alte fructe de pădure, prune, mere, pere, struguri, pepeni.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 880 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mircea Moga, Mega Image: Când deschidem sezonul fructelor și legumelor din România oprim importul