Lectură de un minut

07 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Ministrul Agriculturii: Cu siguranţă sunt suficiente alimente în rezervele de stat astfel încât să putem trece peste orice criză

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a reiterat că nu există un risc în privinţa aprovizionării populaţiei cu alimente, precizând că ţările care vor limita exportul de cereale în contextul crizei din Ucraina sunt Ungaria, Bulgaria şi Serbia.

„E vorba de Ungaria, Bulgaria şi Serbia şi trebuie să precizăm, încă de la început, că România nu este niciuna dintre aceste ţări. Noi, în mod tradiţional, suntem o ţară care exportăm, pentru că producem mai mult decât consumăm în intern şi lucrul acesta trebuie să fie foarte bine înţeles de toată lumea. Din evaluările pe care le-am făcut până acum la Ministerul Agriculturii, nu există un risc să nu putem aproviziona populaţia. Evident că, pe măsură ce lucrurile evoluează sau involuează, necesită măsuri dedicate pentru a asigura populaţia României că are la dispoziţie hrană şi produse agroalimentare.

Ministerul Agriculturii se ocupă strict de producţia agro-alimentară şi la nivelul acesta vă spun că nu există în momentul de faţă sincope în aprovizionarea populaţiei cu alimente. (...) Cu siguranţă sunt suficiente alimente în rezervele de stat astfel încât să putem trece peste orice criză", a afirmat Chesnoiu, la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a atins un nou record în februarie, în urma majorării preţului uleiurilor vegetale, lactatelor, cărnii și cerealelor, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ministrul Agriculturii: Cu siguranţă sunt suficiente alimente în rezervele de stat astfel încât să putem trece peste orice criză