Lectură de un minut

04 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Ministerul Mediului va lansa un program Rabla pentru firmele din sectorul distribuției de produse alimentare

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, anunță că va lansa, în 2023, programul Rabla pentru flotele de mașini, care se va derula prin Administrația Fondului de Mediu, și de care vor putea să beneficieze firmele de distribuție de produse alimentare.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Succesul programului Rabla pentru mașinile vechi îi determină pe oficialii de la Ministerul Mediului să ia în considere continuarea programului și în alte sectoare. Un astfel de exemplu este cel al flotelor de mașini din domenul distribuției de produse alimentare și de ce nu, chiar echipamentele învechite din fabrici, depășite cu mult.

"Prin AFM vom lansa, anul viitor, pentru prima dată un program Rabla pentru flotele de mașini. Distribuția acestor produse alimentare impactează zi de zi calitatea aerului în marile orașe și nu numai. Sunt convins că și companiile de distribuție prin care ajung produsele din industria alimentară la beneficiarii finali sunt foarte importante și trebuie să avem programe în acest sens", a declarat Barna Tanczos, la Carnexpo.

El spune că Rabla este un brand de succes, construit de Ministerul Mediului în ani de zile, care ar putea să inspire și alte ministere cum ar fi cel al Economiei, Ministerul Antreprenoriatului sau al Ministerului Energiei, care ar putea să preia acest concept de schimbare a ''utilajelor, flotelor de transport, a tehnologiei și să îl susțină prin fondurile pe care le au la dispoziție aceste programe".

Rabla - Programul de Înnoire a Parcului Auto este un program prin care guvernul României urmărește scoaterea de pe piață a autovehiculelor vechi.

România și-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ca un număr de 250.000 de mașini mai vechi de 15 ani să fie casate până în 2026.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ministerul Mediului va lansa un program Rabla pentru firmele din sectorul distribuției de produse alimentare