Lectură de 2 minute

18 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Ministerul Agriculturii propune existența mai multor piețe pentru producători, identificarea unor surse de finanțare și reducerea tarifelor pentru spațiile destinate cooperativelor cu 50%

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a întâlnit cu administratorii piețelor din România, pentru a identifica împreună soluții în vederea creșterii accesului producătorilor în piețe. Astfel, printre măsurile propuse se numără înființarea mai multor piețe, identificarea unor surse de finanțare pe care piețele agroalimentare le pot accesa și reducerea tarifelor pentru spațiile destinate cooperativelor cu 50%.

 

Pentru atingerea acestui obiectiv prioritar, ministrul Adrian Chesnoiu a făcut apel la implicarea administratorilor piețelor pentru a pune la dispoziția producătorilor agricoli autentici suficiente spații de vânzare destinate acestora, unde să-și poată valorifica producția.

”Susțin cu fiecare ocazie consumul de produse românești și cred că este de datoria noastră a tuturor să ne asigurăm că producătorii, care muncesc de dimineața până seara în ferme, sunt pe deplin sprijiniți. Am transmis o adresă către președinții Consiliilor Județene și către primarii municipiilor și orașelor, în care le-am cerut sprijinul pentru identificarea unor spații în care pot fi organizate piețe volante, astfel încât fermierii să își poată valorifica produsele pe plan local.

De asemenea, rog toate autoritățile competente să se implice în verificarea respectării legislației în ceea ce privește accesul producătorilor români autentici la spațiile de comercializare la care au dreptul. Șansa noastră este să strângem rândurile în favoarea producției românești, a declarat ministrul Chesnoiu.

Retail jobs

Finanțare pentru piețele agroalimentare

Printre temele de interes pentru administratorii piețelor s-au numărat și cele care vizează modificarea legislației pentru aprobarea unui cod CAEN unic pentru activitatea desfășurată de către piețe, identificarea unor surse de finanțare pe care piețele agroalimentare le pot accesa și reducerea tarifelor pentru spațiile destinate cooperativelor cu 50%. În cadrul întâlnirii ministrul CHESNOIU i-a informat pe reprezentanții AAPR că, începând cu data de 1 martie, se vor organiza piețe volante la fiecare sfârșit de săptămână, în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). De asemenea, ministrul a prezentat si aplicația CPAC, în care vor fi incluse și piețele agroalimentare românești.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ministerul Agriculturii propune existența mai multor piețe pentru producători, identificarea unor surse de finanțare și reducerea tarifelor pentru spațiile destinate cooperativelor cu 50%