Lectură de un minut

23 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Mihaela Vasile, Agreena: Fermierii români au înțeles că a elimina plugul din fermă înseamnă un plus mai mare

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

La cea de-a patra ediție a evenimentului Agricultura Viitorului, invitații au discutat despre noile tehnologii folosite în industria agricolă, dar și despre modalitățile de finanțare a diferitelor proiecte agricole. Mihaela Vasile, Market Lead al companiei Agreena, în România și Moldova, spune că fermierii români au înțeles că a elimina plugul din fermă înseamnă un plus mai mare atât pentru sol, cât și pentru producție. 

Sursa foto: retail.ro

„Piața din România este importantă, pentru că foarte mulți fermieri au început deja să îmbrățișeze tot ceea ce înseamnă agricultură regenerativă. Fermierii din România, vorbim de cei profesioniști, au înțeles că a elimina plugul din fermă, înseamnă un plus mai mare, la un moment dat, atât pentru sol, cât și pentru producție”, a declarat Mihaela Vasile.

În prezent, Agreena gestionează în platforma sa peste două milioane de hectare. De asemenea, prin parteneriatul cu Al Dahra Agricost, ferma cea mai compactă din Uniunea Europeană, cu o suprafață de peste 55.000 de hectare, a devenit parte din proiectul Agreena.

„Să nu uităm că peste 25% din forța activă de muncă este reprezentată de mediul rural, iar agricultura reprezintă un punct forte al țării noastre. Ne aflăm în top cinci la nivel european, drept pentru care și Agreena vine spre România. La nivel local suntem doar doi oameni care reprezentăm Agreena, dar cred că alături de partenerul de utilaje pe care îl avem, care are o forță de vânzări foarte mare la nivel național, putem face diferența” a adăugat reprezentanta Agreena.

Agricultura Viitorului este un eveniment organizat de Wall-Street.ro și Retail.ro, în parteneriat cu Arggo, Adama, Agreena, CEC Bank, PepsiCo și Lidl și sponsorizat de Agricover.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mihaela Vasile, Agreena: Fermierii români au înțeles că a elimina plugul din fermă înseamnă un plus mai mare