Lectură de 2 minute

09 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Miele intenționează să reducă 2.000 de locuri de muncă

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorul german de electrocasnice Miele ia în considerare reducerea a 2.000 de locuri de muncă după o scădere majoră a vânzărilor. Compania urmează să-și reevalueze procesul complet de producție.

Sursa foto: Shutterstock.com

Este o tristă aniversare a 125 de ani pentru Miele: conform presei locale, compania plănuiește să reducă o zecime din întreaga forță de muncă. Producătorul a confirmat planurile de restructurare, dar nu a confirmat încă numărul concedierilor, scrie RetailDetail.

Miele își va revizui complet procesul de producție, care poate include transferul mai multor producții în străinătate. Multe electrocasnice sunt încă fabricate chiar în Germania, dar Miele are fabrici și în țări precum Cehia și România, iar în afara Europei în China. De asemenea, brandul urmărește o nouă fabrică în Statele Unite.

Vânzările au scăzut drastic în 2023, după un an record 2022 în care vânzările au atins un vârf de 5,43 miliarde de euro. Totuși, aceste cifre au fost oarecum distorsionate, deoarece în 2022 au fost livrate în sfârșit un număr mare de comenzi din perioadele anterioare, înlăturând restanța pe care pandemia de COVID și problemele ulterioare în lanțul global de aprovizionare au creat-o.

Miele este unul dintre cei mai mari producători de echipamente electrocasnice la nivel mondial, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator. Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România, precum și două unități de producție aparținând filialei sale italiene de tehnologie medicală Steelco. Cifra de afaceri a companiei în anul 2021 s-a ridicat la aproximativ 4.84 miliarde de euro. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. În întreaga lume, întreprinderea de familie, aflată acum la a patra generație, are o forță de muncă de aproximativ 22.300 de persoane, dintre care 11.200 de angajați în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh, Germania.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Miele intenționează să reducă 2.000 de locuri de muncă