Lectură de 2 minute

18 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Afaceri record pentru Miele în 2020 pandemic. Producătorul adaugă purificatoare de aer în portofoliu

Angela Alexandru

Cu o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de euro în 2020, grupul Miele încheie anul fiscal cu un avans de +6,5% la nivel global, dublu față de rezultatele înregistrate în 2019.

Considerat de către Comitetul Executiv al Miele un real montaigne rousse, 2020 a părut un an de sacrificiu, în special în perioada martie-mai, când brandul a fost nevoit să oprească producția de serie în toate fabricile sale.

Perioada de vară a adus însă un apetit crescut al clienților pentru electrocasnice premium, în special ca urmare a redirecționării fondurilor de călătorii în astfel de investiții.

Dorința unei case igienizate și sigure a fost una dintre prioritățile clienților Miele atât în România, cât și la nivel mondial. Astfel, cele mai importante creșteri în ceea ce privește tipurile de produse achiziționate au fost înregistrate de către aspiratoare și echipamente frigorifice, urmate de frigidere și congelatoare.

O atenție deosebită a fost acordată și articolelor vestimentare, pentru a căror curățare clienții au ales noile modele de mașini de spălat rufe și uscătoare, ce includ programe certificate de igienizare.

Citeste si:
Piața de electro-IT continuă să crească în România în primele luni ale anului 2021

Timpul petrecut majoritar acasă a generat un interes crescut și pentru echipamentele de bucătărie. Consumatorii care și-au dorit să își dezvolte aptitudinile de bucătari au ales opțiunile smart oferite de noua generație încoporabilă 7000, ce include cuptoare și plite premium, ce pot fi conectate la aplicația Miele. Complementar, investițiile au fost direcționate și spre mașinile de spălat vase din aceeași generație.

Odată cu situația provocată de noul coronavirus, Miele a decis să își extindă expertiza în produse și soluții de igienizare și în sectorul purificării aerului. Începând cu 2021, producția Miele AirControl, primele purificatoare din portofoliu, va începe în fabrica din Lehrte. Echipamentul va oferi o filtrare în 6 etape a aerului din încăpere și o rată de retenție a bacteriilor, fungilor și virusurilor de 99,995%. Noile produse sunt destinate utilizării în spații publice, precum școli, magazine sau birouri.

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli, mașini de spălat vase, mașini de spălat rufe și uscătoare pentru uz comercial, aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional). Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România, fiind în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare și o forță de muncă de aproximativ 20.200 de persoane.

Citeste si:
Alexandrion Group lansează în România Grande Couronne, un single malt scotch whisky, disponibil în ediție limitată
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Afaceri record pentru Miele în 2020 pandemic. Producătorul adaugă purificatoare de aer în portofoliu