Lectură de 4 minute

06 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Miele a atins nivelul „net zero” al emisiilor de CO2 din toate locațiile în 2021

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Miele a început de anul acesta să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate locațiile pe care le deține. A fost atinsă neutralitatea emisiilor de gaze cu efect de seră rezultate din procesele proprii de producție (Scope 1), precum și a celor rezultate prin procesul de producție a energiei electrice realizate de către furnizorii de energie ai companiei (Scope 2), potrivit unui comunicat de presă.

Miele respectă principiile Acordului climatic de la Paris, care presupun reducerea temperaturii medii anuale din perioada preindustrială cu 2°C sau chiar sub 1,5°C pe termen lung.

Din ianuarie 2021, compania s-a alăturat și inițiativei Science-Based Targets (SBTi) și și-a luat angajamentul de a reduce emisiile de carbon, calculate prin metode științifice. Acest lucru presupune obiective sustenabile, de termen lung, pentru întreg lanțul de producție și distribuție, începând de la sursele de aprovizionare pentru materiile prime, de-a lungul duratei de viață a produselor, dar și în faza în care sunt retrase din uz și în timpul transportului (Scope 3).

Miele reduce emisiile directe de carbon din fabricile proprii (Scope 1), rezultate din încălzirea și consumul de energie electrică și combustibil, pentru a atinge nivelul de neutralitate CO2

De asemenea, compania reduce și emisiile indirecte care provin de la companiile care furnizează energie (Scope 2). Astfel, Miele își propune să elimine emisiile de CO2 cu 50%, până în 2030.

Raportat la o cantitate de 90.000 de tone de emisii de CO2 în 2019, obiectivul este de a ajunge la 45.000 de tone emise. Astfel, în acest sens, energia electrică folosită în următorii ani de companie va fi în mare măsură asigurată prin panouri fotovoltaice.

Reducerea amprentei de carbon pe termen lung

În aprilie 2021, la fabrica Miele din Dongguan, China, a fost pusă în funcțiune o instalație de panouri fotovoltaice dispuse pe suprafața de 8.150 de metri pătrați, care poate genera aproximativ o treime din necesarul de energie electrică utilizat în acea locație. Astfel, va elimina anual mai mult de 1.600 de tone de emisii de CO2. În plus, sunt instalate panouri fotovoltaice atât la sediul central Miele din Gütersloh, cât și în alte unități de producție ale companiei.

Mai mult, Miele își va transforma întreaga rețea de aprovizionare cu energie și va folosi o cantitate de 165.000 MWh pe an provenită din surse regenerabile. Compania va folosi energie regenerabilă direct de la rețele locale sau surse verzi, care dețin „Certificate de atribute energetice” (EACs).

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

Energia regenerabilă provine de la rețele eoliene sau panouri fotovoltaice puse în funcțiune în urmă cu cel mult 10 ani și care dețin certificarea EKOenergy, recunoscută la nivel internațional.

În plus, compania se bazează pe realizarea unor contracte de furnizare a energiei pe termen lung, numite „Acorduri de achiziție a energiei”, care garantează faptul că energia folosită provine de la cea mai apropiată fermă de energie eoliană sau câmp de panouri solare.

Mai mult, compania vrea să reducă în continuare consumul de energie, în așa fel încât să economisească încă 30 GWh până în 2030, pentru a-și reduce amprenta de CO2. „

Miele va reduce amprenta de carbon și prin flota proprie de mașini, prin intermediul căreia ar putea scade până la 30% din emisii. În același timp, compania testează tehnologii inovative și sustenabile, care au potențialul de a reduce emisiile de carbon pe întreg lanțul de distribuție (Scope 3).

Miele reduce amprenta de carbon din toate sediile

Compania de electrocasnice susține dezvoltarea unor parcuri de celule solare din India, care pot furniza energie verde, reducând consumul de combustibilii fosili. Printr-un proiect de biogaz din Nepal, susține utilizarea biomasei ca sursă de energie, pentru a diminua practica utilizării lemnului de foc pentru gătit. De asemenea, compania sprijină un proiect agro-forestier, dar și unul pentru plantații sustenabile de cafea în Nicaragua, prin care oferă suport tehnic și financiar fermierilor locali, în așa fel încât aceștia să gestioneze sustenabil plantațiile.

Miele este unul dintre cei mai mari producători de echipamente electrocasnice premium. Compania, fondată în 1899 și cu sediul în Gütersloh/Westphalia, Germania, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România.

Cifra de afaceri a companiei în anul 2020 a crescut la aproximativ 4,5 miliarde de euro, cu 70,5% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.900 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Miele a atins nivelul „net zero” al emisiilor de CO2 din toate locațiile în 2021