Lectură de 3 minute

26 Oct 2023 - Știri și Noutăți

METATOOLS Group estimează o cifră de afaceri de 25 milioane euro, la 25 de ani pe piața locală de echipamente și utilaje tehnologice 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

METATOOLS Group, una dintre cele mai mari companii de echipamente și utilaje tehnologice pentru construcții, continuă procesul de digitalizare alături de VTEX, după 25 de ani de activitate pe piața locală de echipamente și utilaje tehnologice. Pentru anul în curs, compania estimează o cifră de afaceri în creștere față de anul anterior, pe fondul cererii ridicate pentru scule de bricolaj și ustensile pentru construcții, precum și datorită extinderii în mediul online cu un marketplace dezvoltat de VTEX, platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț la nivel global.

Sursa foto: METATOOLS

Fondată în 1998, METATOOLS Group, companie cu capital 100% românesc, a împlinit anul acesta 25 de ani pe piața de echipamente și utilaje tehnologice pentru construcții, înregistrând creșteri constant de la an la an. Compania are o prezență puternică în zona de sud a României, cu showroom-uri și depozite în Ploiești, Pitești și Buzău. Astfel, în 2022, compania a atins o cifră de afaceri de circa 18 milioane euro.

În vara acestui an, compania a anunțat lansarea noului marketplace e-BricoShop, dezvoltat cu ajutorul capabilităților de tip headless ale VTEX. În acest moment, e-bricoshop.ro oferă articole de la branduri internaționale de top, precum DeWalt, Milwaukee, Bosch, Black+Decker, Makita, continuând să extindă gama de produse disponibile pe marketplace-ul său.

Reprezentații companiei se așteaptă la o creștere a cererii pentru echipamente și unelte, până la finalul acestui an, în special pentru sculele electrice destinate bricolajului sau construcțiilor, iar în sezonul rece pentru produse precum scule și utilaje pentru deszăpezire și încălzire.

Pe noul marketplace e-bricoshop.ro, retailerul urmărește să atragă și să mențină alături selleri care pot oferi clienților o experiență excelentă de cumpărare, contribuind astfel la dezvoltarea continuă a site-ului. Acest lucru presupune atragerea de branduri din diverse categorii și domenii, precum produse pentru casă, grădină sau bricolaj.

Segmentul DIY a crescut semnificativ, în special în perioada pandemiei, atrăgând consumatorii care apreciază soluțiile personalizate și creative pentru amenajarea caselor, grădinilor și pentru diverse alte proiecte. În plus, se preconizează că piața globală a instrumentelor de îmbunătățire a locuinței DIY va crește cu un CAGR de 5,8% în perioada 2023-2030. În contextul acestei tendințe ascendente, antreprenorii locali exploatează oportunitatea și oferă o gamă diversificată de produse, unelte și servicii de bricolaj. Marketplace-ul e-Bricoshop oferă un mediu propice pentru dezvoltarea afacerii lor și crearea unor parteneriate de durată.

Compania va desfășura în luna noiembrie o campanie de Black Friday, cu o serie de discount-uri și oferte speciale pentru clienți, la produse dintr-o gamă variată de categorii. Astfel, de Black Friday, METATOOLS se așteaptă la un volum crescut de comenzi pentru care s-a pregătit din punct de vedere logistic și tehnologic pentru a raspunde cererii sporite.

VTEX este platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia managerii de top si directorii de tehnologie își optimizează investițiile. Cu funcționalități complete și compozabile, platforma noastră ajută brandurile și retailerii să-și modernizeze soluțiile tehnologice și să-și reducă costurile de mentenanță prin migrarea rapidă de la sistemele vechi, conectându-și întregul lanț operațional și transformând inventarul și fulfillment-ul în avantaje competitive. În calitate de lider în domeniul platformelor de comerț digital, VTEX se bucură de încrederea a peste 2.600 de clienți B2C și B2B, printre care Carrefour, Colgate, Motorola, Sony, Stanley Black & Decker și Whirlpool, având peste 3.400 de magazine online active în 38 de țări (date pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 decembrie 2022). e

Citeste si:
România va putea exporta ovine și carne de ovine în Algeria
România va putea exporta ovine și carne de ovine în Algeria

Metatools este o afacere românească de succes și, totodată, unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente și utilaje tehnologice, pentru domeniul industrial și al construcțiilor. Compania oferă servicii complete de vânzare, service în garanție și post-garanție, service mobil, consultanță tehnică gratuită, închirieri de scule electrice, utilaje și grupuri electrogene.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  METATOOLS Group estimează o cifră de afaceri de 25 milioane euro, la 25 de ani pe piața locală de echipamente și utilaje tehnologice