Lectură de 3 minute

18 Jun 2020 - Știri și Noutăți

MerchantPro: Creșteri de 60% în comerțul online după ieșirea din starea de urgență

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Odată cu ieșirea din starea de urgență și relaxarea restricțiilor, MerchantPro, platformă locală SaaS de e-commerce, continuă să înregistreze creșteri semnificative în valoarea și numărul comenzilor plasate la magazinele din platformă. Astfel, la nivelul celor 1.500 de magazine online active din platforma MerchantPro, în Romania, în perioada 15 mai – 15 iunie numărul tranzacțiilor a crescut cu 60% față de perioada similară a anului precedent, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, se înregistrează o dinamică pozitivă și în valoarea comenzilor. Astfel, în perioada 15 mai – 15 iunie, marcată de primele măsuri de relaxare odată cu ieșirea din starea de urgență, creșterea a fost de 80%, față de perioada similară din 2019. Domeniile cele mai active au fost home&deco, alături de produsele alimentare și cele de îngrijire.

Vârful de creștere al perioadei s-a remarcat în ultima săptămână din mai, când dinamica valorică a fost de +106%. În iunie, creșterile fiecărei săptămâni au depășit 65% față de aceleași intervale din 2019.

Relaxarea nu a adus însă schimbări în comportamentul de consum online dobândit în perioada restricțiilor. Interesul pentru achiziții online s-a menținut de la lună la lună. Astfel, în luna mai nivelul tranzacțiilor este similar cu cel înregistrat în luna aprilie a acestui an, în ciuda ieșirii din starea de urgență după 15 mai.

Cifrele din starea de alertă semnalează însă o schimbare de comportament mai profundă și o migrare pe termen lung către online, atât din partea clienților, cât și din partea retailerilor”, a declarat Arthur Rădulescu, fondator ShopMania Net, compania care administrează MerchantPro.

Interesul românilor față de achizițiile online a crescut constant în perioada stării de urgență și a atins un climax în ultima săptămână din aprilie (creștere 165% week-over-week). Al doilea vârf a fost înregistrat în timpul stării de alertă, respectiv în ultima săptămână din mai.

Cererea atrage oferta

În paralel, la nivelul platformei MerchantPro s-a remarcat și un interes ridicat din partea retailerilor de a migra din offline către online. Numărul de conturi noi create în vederea lansării de magazine online a crescut de aproape 5 ori de la debutul crizei pandemice, față de lunile precedente. Cele mai active au fost segmentele de magazine alimentare, articole vestimentare și de frumusețe, sport, hobby, mobilă, bricolaj și decorațiuni.

„Evoluția a venit pe fondul interesului crescut al publicului pentru vânzările online, dar și a funcționalităților pe care le-am introdus în perioada aceasta, în special cele orientate către administrarea vânzărilor multi-channel, inclusiv pentru cei care administrează și un business offline in paralel”, a precizat Arthur Rădulescu.

Citeste si:
ANAF a dublat controalele în luna iulie: amenzi de aproape 17 milioane de lei
 ANAF a dublat controalele în luna iulie: amenzi de aproape 17 milioane de lei

Magazinele online active care utilizează platforma e-commerce MerchantPro în România au listate un număr total de peste 5 milioane de produse.

MerchantPro a terminat 2019 cu o cifră de afaceri de 500.000 euro, în creștere cu 15% față de anul anterior.

MerchantPro este noua identitate a platformei autohtone ShopMania BIZ. Platforma MerchantPro este folosită la nivel regional, iar peste 5.000 magazine online i-au utilizat funcționalitățile în cei peste 10 ani de prezență pe piață. MerchantPro este un proiect al companiei ShopMania Net, care se adresează antreprenorilor din ecommerce din România și Europa. ShopMania Net a avut o cifră de afaceri de 1 milion de euro în 2019. Compania operează comparatorul de prețuri Shopmania.ro și platforma de e-commerce MerchantPro, care reprezintă 50% din business.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  MerchantPro: Creșteri de 60% în comerțul online după ieșirea din starea de urgență