Lectură de un minut

28 Jan 2020 - Știri și Noutăți

Mega Mall devine primul mall ușor accesibil persoanelor cu deficiențe de vedere

Abonează-te pe  

Mega Mall anunta implementarea sistemului de orientare STEP-HEAR, devenind astfel primul centru comercial din capitala usor accesibil persoanelor nevazatoare. Persoanele cu deficiente de vedere se vor putea deplasa cu usurinta si in siguranta in incinta centrului comercial, beneficiind de asistenta de-a lungul intregii vizite.

 

Centrul comercial situat in cartierul Pantelimon din Capitala, Mega Mall, anunta printr-un comunicat de presa ca implementeaza tehnologia STEP-HEAR.

"In jurul Mega Mall s-a creat o comunitate puternica, iar vizitatorii nostri ne trec pragul atat pentru shopping, cat si pentru a-si petrece timpul alaturi de cei dragi. Usa Mega Mall este larg deschisa pentru oricine si, cu ajutorul acestei tehnologii, speram ca persoanele cu deficiente de vedere se vor simti mai confortabil si se vor putea orienta independent,” au declarat reprezentantii Mega Mall.

Tehnologia STEP-HEAR functioneaza pe baza unui sistem de senzori si a unor sisteme de alerta care au rolul de a ajuta persoanele cu deficiente de vedere, dar si care folosesc fotolii rulante, sa gaseasca drumul cel mai sigur in spatiile publice. Beneficiarii trebuie sa isi instaleze pe telefon aplicatia STEP-HEAR, disponibila gratuit pentru dispozitivele iOS si Android.
De indata ce telefonul mobil detecteaza senzorii din proximitate, dispozitivul vibreaza. Apoi, utilizatorul trebuie sa atinga ecranul telefonului si vor fi redate audio, in limba romana, toate informatiile necesare pentru deplasare, precum: pozitia, descrierea elementelor din jurul lor, distanta pe care o mai au de parcurs pana la punctele de interes, directia spre care trebuie sa se indrepte in functie de dorintele si nevoile de deplasare.
La 30 septembrie 2019, in Romania erau inregistrate aproape 95.000 de persoane cu deficiente de vedere, dintre care 2.757 copii. (sursa: Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati)

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Mall devine primul mall ușor accesibil persoanelor cu deficiențe de vedere