Lectură de 3 minute

01 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Mega Image lansează competiția națională ,,Mega Proiecte de Azi pentru Mâine'', pentru comunitățile locale, cu fonduri de 100.000 de euro

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Mega Image lansează prima ediție a programului ,,Mega Proiecte de Azi pentru Mâine'', un program de susținere a proiectelor care pot aduce schimbări în comunitățile locale, prin găsirea și implementarea unor soluții pentru reducerea consumului de plastic șia  risipei alimentare. Competiția de proiecte de responsabilitate socială se va desfășura online în perioada 1 - 28 noiembrie 2021, pe site-ul www.mega-proiecte-comunitate.ro.

Inițiativa își propune să încurajeze și să sprijine organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care pot dezvolta și implementa proiecte pentru comunitate privind reducerea risipei alimentare și a consumului de plastic. În competiție se pot înscrie organizații și instituții care respectă toate criteriile de eligibilitate ale competiției și pot aduce schimbări importante în viața comunităților din care fac parte.

„Suntem în permanență preocupați și ne-am luat angajamentul să folosim plasticul cu măsură, să reutilizăm mai mult, să adoptăm soluții din materiale alternative și să reducem risipa alimentară. Sunt direcții în care acționăm continuu pentru că ne dorim comunități sustenabile.

În acest an, facem un pas mai departe și căutăm proiecte de impact care ne ajută pe noi toți în comunitate. Mult succes participanților și abia așteptăm să îi cunoaștem pe cei care, cu pași mici, fac schimbări care contează atât de mult”, spune Adrian Nicolaescu, vicepreședinte marketing, comunicare, sustenabilitate și e-Commerce Mega Image.

Temele competiției sunt domenii în care Mega Image se implică anual. Retailerul donează alimente zilnic către beneficiarii ONG-urilor partenere, dar și către cantine sociale, comunități în nevoie, asociații și adăposturi pentru animale, donații de peste 500 tone de alimente în 2020.

Când și cum se va desfășura competiția

Cele mai apreciate cinci proiecte înscrise în competiție vor primi câte o sponsorizare de până la 20.000 de euro, valoarea totală a fondurilor oferite de programul Mega Proiecte de Azi pentru Mâine fiind de 100.000 euro.

Competiția se va desfășura în perioada 1 noiembrie – 13 decembrie 2021, pe etape, astfel:

  • Etapa I: 1 – 28 noiembrie: înscrierea proiectelor în competiție

    Citeste si:
    5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
    5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
  • Etapa II: 29 noiembrie – 6 decembrie: verificarea eligibilității și jurizarea proiectelor înscrise. Selectare 15 proiecte finaliste care merg în etapele finale

  • Etapa III: 7 – 12 decembrie: votul public al proiectelor finaliste (10% din punctajul final)

  • Etapa IV: 9 – 10 decembrie: susținerea proiectelor finaliste în fața juriului

  • Etapa VI: 13 decembrie: anunțarea câștigătorilor (5 proiecte finaliste a câte maximum 20.000 euro)

Înscrierile propunerilor de proiect se fac online pe www.mega-proiecte-comunitate.ro până pe 28 noiembrie. O organizație sau instituție poate participa la competiție cu un singur proiect. În final, pe 13 decembrie, Mega Image va anunța proiectele câștigătoare ale competiției Mega Proiecte de Azi pentru Mâine, ediția 2021.

În privința reducerii consumului de plastic, Mega Image a adoptat continuu soluții pentru utilizarea plasticului cu măsură: toate pungile de cumpărături din plastic au fost înlocuite cu alternative realizate din material compostabil și biodegradabil, oferirea de alternative reutilizabile (săculeții din bumbac si nylon la raionul de fructe și legume, sacoșele de cumpărături Mega Chic), reducerea cantității de plastic (renunțarea la fereastra din plastic la pungile de panificație, renunțarea la folia stretch pentru rasteluri), colectarea sticlelor PET și a dozelor de aluminiu în 13 magazine din București, înlocuirea tacâmurilor din plastic cu alternative sustenabile din lemn.

Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 903 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image lansează competiția națională ,,Mega Proiecte de Azi pentru Mâine'', pentru comunitățile locale, cu fonduri de 100.000 de euro