Lectură de 2 minute

22 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Mega Image deschide o nouă cantină socială în București, în urma unei investiții de peste 200.000 de euro

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Mega Image inaugurează o nouă cantină socială pentru îngrijirea persoanelor defavorizate, prin intermediul căreia vor fi oferite gratuit mese calde copiilor din sectorul 5, cartierul Ferentari. Situată pe Calea Ferentari 72, bloc 20, parter, cantina a fost construită de Mega Image, în urma unei investiții de peste 200.000 de euro, care acoperă construcția, utilizarea și dotarea spațiului.

Cantina socială are o capacitate de 60 de locuri, iar pentru început beneficiarii vor fi cei 33 de copii din cadrul Centrului Social Comunitar Ferentari, parte dintr-un program de servicii sociale integrate, oferit de DGASPC sector 5.

Cantina va fi deschisă și disponibilă și pentru alți copii din sectorul 5, dacă se încadrează la servicii sociale și devin beneficiarii programului de servicii sociale integrate: ajutor la teme, ateliere creative pentru copii, consiliere și masă caldă la cantină.

Construcția și echiparea cantinei a fos primul pas pentru a facilita accesul persoanelor defavorizate la o masă caldă, iar în continuare retailerul va susține activitatea acesteia prin furnizarea periodică de produse. Crearea unei infrastructuri prin care se poate facilita accesul la o masă caldă și pot fi redirecționate alimente pentru consumul uman este un pas important în reducerea risipei alimentare.

„Suntem alături de comunitățile din care facem parte prin toate activitățile pe care le desfășurăm. Încă de acum trei ani, de când am inaugurat prima cantină socială, venim în sprijinul persoanelor vulnerabile cu alimente și mese calde. Prin noua cantină socială, copiii din familiile defavorizate din sectorul 5, vor putea servi zilnic o masă caldă, într-un spațiu dotat modern”, spune spune Adrian Nicolaescu, VP marketing, comunicare, e-commerce și sustenabilitate Mega Image.

În cadrul evenimentului de lansare, copiii au primit din partea Mega Image ghiozdane, penare, sticle colorate pentru apă și dulciuri. În plus, retailerul va continua să susțină și noua cantină prin donații de alimente de bază, dar și prin redirecționarea alimentelor pentru a preveni risipa alimentară

Mega Image susține Cantina Socială Parohia Costeasca

Începând din 2019, Mega Image susține Cantina Socială Parohia Costeasca pentru persoanele cu venituri mici. Este prima cantină socială susținută de Mega Image atât cu donații pentru utilarea acesteia, precum și cu donații constante de produse de bază pentru pregătirea meselor. Cantina poate asigura o masă caldă zilnic pentru aproximativ 100 de persoane fără posibilități materiale.

Citeste si:
Studiu: Cum ar proceda românii dacă supermarketurile și hypermarketurile ar fi închise în weekend?
Studiu: Cum ar proceda românii dacă supermarketurile și hypermarketurile ar fi închise în weekend?

Inițiativa Mega Image vine ca urmare a cantităților mari de alimente care se aruncă anual în România, în timp ce comunități întregi din zone defavorizate sau subdezvoltate au nevoi acute de alimente.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent peste 900 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image deschide o nouă cantină socială în București, în urma unei investiții de peste 200.000 de euro