Lectură de un minut

14 Mai 2015 - Știri și Noutăți

Mega Image ar putea sa fuzioneze cu retailerul olandez Ahold

Abonează-te pe  

Delhaize Group proprietarul Mega Image si Grupul olandez Royal Ahold au confirmat ca au inceput negocierile de fuziune, dupa ce informatiile furnizate de surse apropiate discutiilor au dus la cresterea puternica a cotatiilor actiunilor celor doi retaileri, scrie Wall-Street.ro.

Mega ImageActiunile Ahold si Delhaize au crescut luni cu 5,5%, respectiv cu 15%, iar capitalizarile lor bursiere au atins 16,3 miliarde de euro si 8,6 miliarde de euro. Fuziunea ar duce la formarea celui de-al cincilea mare retailer de alimente din Statele Unite, cu vanzari de peste 54 de miliarde de euro si o cota de piata de peste 4%, potrivit analistilor bancii Natixis.

In Europa, noul grup ar deveni al patrulea mare retailer de alimente. "Consideram ca sansele de materializare a acordului sunt de 50%", a declarat James Grzinic, analist la Jefferies in Londra.

Fuziunea ar genera economii de pana la 600 de milioane de euro, potrivit analistilor companiei Jefferies, contribuind la atenuarea impactului concurentei intense din SUA. O oferta de preluare a Delhaize ar fi cea mai mare achizitie din istoria Ahold, capitalizarea de piata a retailerului belgian fiind dubla fata de cele 3,4 miliarde de dolari platite de grupul olandez pentru U.S. Foodservice in anul 2000. Acea preluare a dus Ahold in pragul falimentului trei ani mai tarziu, din cauza unei fraude contabile la U.S. Foodservice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image ar putea sa fuzioneze cu retailerul olandez Ahold