Lectură de 3 minute

04 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Mega Image a intrat în vizorul ANPC: alte două magazine din București au fost amendate

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat alte două magazine Mega Image cu 31.000 de lei, după ce a găsit mai multe nereguli, printre care muște și gândaci de bucătărie la raionul de produse congelate și mizerie la vitrinele frigorifice.

Două magazine ale Mega Image din Capitală, situate pe Bd Timișoara nr. 35 și Șos. Iancului nr. 4, au fost verificate de ANPC.

„Mega Image din nou! Deja par mega probleme! 4 din 4! Povestea va continua, ca mesaj de fermitate! Vrem Mega Respect, Mega Calitate, Mega Conformitate, dacă tot suntem MEGA IMAGE! Până la acel moment, rămân MEGA SANCTIONAȚI! Și continuăm…Picătura chinezească varianta mega!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Echipele Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au constatat, în urma controlului, abateri importante de la legislația în domeniu, care au condus la aplicarea unor amenzi contravenționale în valoare de 31.000 lei.

Retail jobs

La acestea s-au adăugat măsuri complementare de:

 • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe

 • oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficientțlor constatate, pentru ambele unități

 • a fost propusă sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

  Citeste si:
  Ce program au mall-urile și hipermarket-urile pe 30 noiembrie și 1 decembrie
  Ce program au mall-urile și hipermarket-urile pe 30 noiembrie și 1 decembrie

Deficiențele constatate de comisarii ANPC au fost:

 • comercializarea unor produse congelate neconforme (legume și produse din carne cu culoarea modificată și cu acumulări de gheață)
 • comercializarea unor fructe și produse din carne cu modificări organoleptice evidente și urme de mucegai
 • comercializarea a diverse sortimente de salate fără informații privind data și ora deschiderii ambalajului, deși acestea aveau valabilitate 2 zile de la deschidere
 • comercializarea unor produse preparate în zona de gătire a magazinului fără informare asupra orei de producție, deși acestea aveau valabilitate două ore din momentul producției
 • utilizarea unui spațiul de expunere al produselor preambalate și congelate neigienizat, cu resturi de etichete, impurități mecanice, insecte moarte (muste si gandaci de bucatarie)
 • prezența, în sistemul de ventilație al vitrinelor frigorifice de expunere a produselor la vânzare, a prafului în strat grosier, ruginei, a vopselei exfoliate
 • utilizarea unor vitrine frigorifice cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu resturi și reziduri alimentare
 • grătarele raionului de rotiserie erau neigienizate, prezentând un strat gros de arsură și grăsimi
 • rafturile din lemn ale raionului de patiserie prezentau un grad avansat de uzură, iar în jurul acestora se aflau capcane de gândaci,
 • existența pavimentului neigienizat, în magazine, cu un strat de praf gros, grăsime si zone depreciate.

Săptămâna acesta, ANPC a amendat cu 35.000 de lei și a propus închiderea unui magazin Mega Image din Capitală, după ce a descoperit insecte moarte, rugină și produse expirate.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 917 magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Sursa foto: ANPC

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mega Image a intrat în vizorul ANPC: alte două magazine din București au fost amendate