Lectură de 2 minute

07 Mai 2021 - Știri și Noutăți

McDonald`s întrece așteptările și raportează vânzări mai mari ca înainte de pandemie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Lanțul de fast-food McDonald`s a înregistrat în primele trei luni ale acestui an afaceri de 4,2 miliarde de euro, în creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut, depășind chiar și prognozele financiare. Raportate la primul trimestru din 2019, vânzările au crescut cu 7,5%.

Saltul vânzărilor se datorează pieței din Statele Unite, care a înregistrat o creștere de 13,6%. Peste hotarele patriei, în Franța și Germania, rezultatele au fost afectate de restricțiile impuse de pandemie. În schimb, în Canada, Marea Britanie și Australia s-au raportat creșteri, scrie retaildetail.eu.

În țările cu piețe în dezvoltare pentru McDonald`s, vânzările au crescut cu 6,4%, susținute de China și Japonia. În urmă cu un an, aici vânzările s-au redus cu 5,3% din cauza pandemiei.

Profitul net, în valoare de 1,2 miliarde de euro, a fost de asemenea mai crescut comparativ cu cel din anul anterior, de doar 920 de milioane de euro. Astfel, lanțul american de fast-food își îmbunătățește perspectiva întregului an și se așteaptă la vânzări în creștere cu circa 15%, de la 10%, estimarea inițială.

Lanțul de restaurante de hamburgeri și cartofi prăjiți vrea să se concentreze pe digitalizare, livrări și drive-thru; în primul trimestru, compania a făcut 1,2 miliarde de euro doar din vânzările online.

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România, unde sunt 88 de restaurante în 27 de orașe, dintre care 43 restaurante cu McDrive și 44 de cafenele McCafé. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați.

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 162 de restaurante în 6 țări și are peste 8.800 de angajați.

Citeste si:
Cum va sprijini RetuRo operatorii HoReCa în implementarea Sistemului Garanție-Returnare 
Cum va sprijini RetuRo operatorii HoReCa în implementarea Sistemului Garanție-Returnare 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  McDonald`s întrece așteptările și raportează vânzări mai mari ca înainte de pandemie