Lectură de un minut

21 Sep 2022 - Știri și Noutăți

McDonald's și-a reluat activitatea în Ucraina, deocamdată doar pentru livrări

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald's Corp. a redeschis, sătămâna aceasta, trei restaurante din Kiev, pentru prima dată după şase luni de la închiderea lor, cauzată de războiul dintre Rusia și Ucraina.

Sursa foto: enjoy-ukraine.com

După discuţii cu oficialii ucraineni, cu specialiştii în domeniu securităţii şi cu furnizorii, grupul McDonald's a decis să reia, pentru moment, doar activităţile de livrări, transmite AFP.

"În octombrie, aceste trei restaurante vor fi redeschise complet, inclusiv serviciile McDrive şi Express", a precizat McDonald's într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, alte şapte restaurante din capitala Ucrainei ar urma să îşi redeschidă porţile în curând, precum şi alte restaurante din oraşele din vestul ţării.

Compania americană şi-a închis toate restaurantele din Ucraina şi Rusia în luna martie, iar în luna mai a acestui an, grupul american şi-a vândut majoritatea restaurantelor din Rusia către un partener local.

Înainte de invazia rusească, McDonald's avea 109 de restaurante în Ucraina şi 850 în Rusia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  McDonald's și-a reluat activitatea în Ucraina, deocamdată doar pentru livrări