Lectură de 2 minute

27 Dec 2021 - Știri și Noutăți

McDonald's se confruntă cu o lipsă a cartofilor prăjiți și va vinde doar porții mici în Japonia

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Una dintre cele mai mari companii de fast-food din lume, McDonald's, se confruntă cu o lipsă a cartofilor prăjiți în Japonia din cauza crizei din lanțul global de aprovizionare. Cu toate acestea, nu lipsa materiei primer este cea care cauzează problema. Compania spune că sunt probleme în ceea ce privește livrarea. Astfel, va vinde doar porții mici din cartofii prăjiți în Japonia până pe 30 decembrie, potrivit BBC.

McDonald's Japonia va limita temporar vânzările de cartofi prăjiți de dimensiuni medii și mari, ca măsură proactivă pentru a avea un stoc suficient pentru următoarea perioadă.

,,Clienții vor putea în continuare să comande cartofi prăjiți de dimensiuni mici la toate restaurantele noastre. Până în prezent, nu au existat întreruperi de aprovizionare”, a declarat compania.

Compania a spus că de obicei importă cartofii pe care îi folosește dintr-un port de lângă Vancouver, Canada. Cu toate acestea, navele de transport s-au confruntat cu întârzieri din cauza problemelor provocate de inundații și a impactului pandemiei asupra lanțului global de aprovizionare. Astfel, compania va apela la alte opțiuni de livrare, inclusiv pe cale aeriană către Japonia.

Însă, nu este pentru prima dată când McDonald's din Japonia este forțat să-și reducă porțiile. În 2014, o dispută industrială prelungită între 20.000 de muncitori, operatori de terminale și linii maritime din 29 de porturi de pe coasta de vest a Statelor Unite a provocat o lipsă de cartofi prăjiți. Ca răspuns, McDonald's Japonia a luat măsurile de urgență de a vinde doar porții mici de cartofi prăjiți.

McDonald's, probleme cu aprovizionarea băuturilor

În luna august a acestui an, McDonald's a declarat că se confruntă cu probleme de aprovizionare care afectează disponibilitatea shake-urilor și băuturilor îmbuteliate la cele 1.250 de puncte de vânzare din Marea Britanie. Compania a spus că o lipsă la nivel național de șoferi de camioane a fost unul dintre motivele din spatele întreruperilor. Compania a adăugat că deficitul „istoric” de șoferi a fost agravat de modificările aduse regulilor după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„O serie de probleme afectează comercianții cu amănuntul din Marea Britanie în acest moment, dintre care una este deficitul național de șoferi de HGV (șoferi de TIR - n.r.)”, spunea atunci compania.

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s este un jucător important de pe piața restaurantelor, cu 90 de restaurante în 27 de orașe, dintre care 45 restaurante cu McDrive și 46 de cafenele McCafé. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați.

Citeste si:
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc
Festivalul cafelei în București: când și unde va avea loc

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 165 de restaurante în 6 țări și are peste 8.800 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  McDonald's se confruntă cu o lipsă a cartofilor prăjiți și va vinde doar porții mici în Japonia