Lectură de 2 minute

23 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Matei Conf Grup începe producția de combinezoane medicale

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania românească producătoare de echipamente de protecţie a muncii, Matei Conf Grup, începe producția de combinezoane de protecție de unică întrebuințare, având o capacitatate care ajunge până la 7.500 de combinezoane pe zi,  potrivit unui comunicat de presă.

Matei Conf Grup dă startul producției locale de combinezoane odată cu sosirea primei tranșe de 50.000 de metri de material dintr-un prim lot de 300.000 de metri.

„Produsele existente în acest moment pe piața din România oferă o protecție care poate fi îmbunătățită. Lipsa etanșeizarii cusăturilor poate crea vulnerabilități reale, mai ales în spațiile unde există densități mari de agenți patogeni. Combinezoanele produse de noi sunt impermebile, fiind realizate din material nețesut, laminat, iar cusăturile sunt etanșate cu bandă, prin termopilire, pentru a se asigura impermeabilizarea totală a purtătorului față de agenții infecțioși din mediu. Combinezoanele sunt confecționate conform standardelor de mărime românești, având astfel acces la mărimi mari și foarte mari”, a declarat Valeriu Matei, director general al Matei Conf Grup.

Noul tip de combinezon medical produs de Matei Conf Grup este avizat de Centrul de Cercetări Științifice pentru Apărare CBRN și Ecologie și a fost totodată trimis spre avizare, la Instiutul CentexBel din Belgia, unde este în curs de certificare.

Produsele de protecție medicală fabricate de Matei Conf Grup sunt destinate protecției personalului care lucrează în zonele cu risc patologic și în zonele cu risc ridicat de transmitere a agenților infecțioși, cum ar fi secțiile ATI, spitale, serviciile de ambulanță și transport al pacienților, pentru angajații SMURD.

Capacitatatea de producție a celor de la Matei Conf Grup poate ajunge acum până la 7.500 de combinezoane pe zi.

„Ca să putem mări producția, am finalizat achiziționarea de utilaje speciale, am adaptat liniile de producție existente și am angajat personal suplimentar”, spune Valeriu Matei.

Matei Conf Grup, prezent pe piață de 17 ani, are 120 de angajați și a încheiat anul 2019 cu o cifra de afaceri de 5 milioane de euro. Câțiva dintre partenerii și beneficiarii săi sunt OMV Petrom, Lukoil, Apa Nova, Enel, Electrica, Armata Română. Companie vinde atât de piața internă, cât și pe piața europeană.

Citeste si:
A doua emisiune de obligațiuni Vivre Deco, în valoare de șapte milioane de euro, debutează la Bursa de Valori București
A doua emisiune de obligațiuni Vivre Deco, în valoare de șapte milioane de euro, debutează la Bursa de Valori București

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Matei Conf Grup începe producția de combinezoane medicale