Lectură de 2 minute

04 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Masterbuild investește 20 de milioane de euro într-un nou parc logistic la nord de București

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Masterbuild General Contractor&Developer dă startul unei noi investiții, într-un parc logistic de peste 16.000 de metri pătrați, pe o suprafață de teren de 34.000 de metri pătrați, amplasat la nord de București, în zona Butimanu - Dâmbovița. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 20 milioane de euro.

Proiectul, dezvoltat în regim Build – to- Suit, va beneficia de standarde de construcție clasa A, cu o înălțime a halelor de până la 14 metri și elemente de construcție sustenabilă, pentru optimizarea consumurilor de utilități și a costurilor de mentenanță la locație

Noul parc logistic va prelua cererea crescută din piață pentru spații industriale și de depozitare cu condiții termice speciale, solicitate de industriile producătoare de bunuri de larg consum (carne, lactate, legume, fructe) dar și de industria farmaceutică sau alte sectoare active în domeniul bunurilor perisabile.

Proiectul este prevăzut cu panouri fotovoltaice și un acoperiș verde extensiv ultraușor, ceea ce va însemna o scădere a costurilor legate de energie și mentanață de până la 30%. Zonele de birouri din cadrul Masterbuild Logistic Park vor fi de asemenea de clasă A, fiind prevăzute cu sistem de administrare automatizată (BMS - Building Management System). Din punct de vedere al sustenabilității, proiectul va fi certificat BREEAM (sistemul european de certificare a sustenabilității), iar construcția va începe în a doua jumătate a acestui an.

Retail jobs

“Există o cerere crescută pe piață pentru segmentul de spații frigorifice – spații de depozitare cu temperature controlată, iar zona dintre București și Ploiesti, acolo unde este amplasat noul parc logistic este foarte activă, atât din perspectiva businessurilor agricole cât și din perspectiva procesatorilor de alimente,” declară Ștefan Vayna, CEO Masterbuild General Contractor & Developer.

Masterbuild General Contractor & Developer este o companie de construcții și dezvoltare logistică, activă din 2005 atât pe segmentul construcțiilor industriale, cât și al proiectelor comerciale și rezidențiale. Compania activează atât pe întreg teritoriul României, cât și pe piețele internaționale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Masterbuild investește 20 de milioane de euro într-un nou parc logistic la nord de București