Lectură de un minut

23 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Marsh, broker de asigurări, lansează prima asigurare în caz de secetă pentru fermierii români

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Marsh, broker de asigurări și consultanță de risc, anunță lansarea pentru fermierii români a primei asigurări care garantează producția în caz de secetă. Specialiștii Marsh evaluează seceta ca fiind principala amenințare la adresa culturilor agricole din România, în perioada următoare.

Sursa foto: Pixabay.com

Potrivit studiilor Marsh, schimbările climatice vor aduce provocări variate și cu impact major pentru domeniul agricol:

  • Variații ale precipitațiilor, secetelor și inundațiilor vor afecta recoltele pe mai multe planuri;
  • Epuizarea apelor subterane și degradarea solului vor reprezenta probleme din ce în ce mai dese;
  • Diminuarea semnificativă a randamentelor culturilor în situația în care temperaturile depășesc nivelurile specifice ale culturilor. Fenomenele meteo extreme devin tot mai frecvente și mai puțin previzibile.

Tocmai de aceea, fermierii trebuie să se adapteze la viteza fără precedent a acestor condiții aflate în permanentă schimbare.

Cunoaștem impactul devastator pe care seceta îl poate avea asupra activității și chiar existenței fermelor din România. Asigurarea împotriva secetei răspunde nevoilor cronice ale fermierilor români de a avea acces la un produs de acest tip. Dincolo de orice investiție cu impact pe termen lung în atenuarea efectelor secetei, asigurarea rămâne cea mai accesibilă formă de protecție pe termen scurt pentru fermierii români. Din păcate, până acum, aceștia nu aveau acces la un astfel de produs.

Horațiu Regep, Agribusiness Country Manager, Marsh România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Marsh, broker de asigurări, lansează prima asigurare în caz de secetă pentru fermierii români