Lectură de 3 minute

13 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de dulciuri Mars: 54% din electricitate provine din surse regenerabile

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Mars anunță că este în grafic pentru atingerea țintei pentru anul 2025 de reducere a gazelor cu efect de seră ale operațiunilor directe (o reducere de 42% față de stadiul din 2015) mai devreme, în următorii trei ani. În prezent, 54% din electricitate provine din surse regenerabile, iar în 11 țări în care compania operează, electricitatea necesară activității provine 100% din surse regenerabile, alte 8 țări urmând să se alăture listei până în 2025.

Parte din țintele companiei bazate pe studii științifice, în concordanță cu Acordul de la Paris privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, Mars și-a propus reducerea emisiilor de gaze din lanțul său de aprovizionare cu 27% până în 2025 și cu 67% până în 2050 – pentru a contribui, astfel, la stoparea încălzirii globale cu mai mult de 2 grade.

Restaurea ecosistemelor recifurilor de corali

Ecosistemele recifurilor de corali sunt critice atât pentru viitorul peștilor, cât și pentru cei 500 milioane de oameni care se bazează pe aceștia pentru mâncare, venit și protecție a zonelor de coastă.

De asemenea, activitatea Mars legată de producerea de mâncare pentru animale de companie depinde de pești pentru materia primă. Astfel, în ultimii 13 ani, compania a investit mai mult de 10 milioane de dolari în cercetare, construcții și interacțiune cu comunitatea – plantând peste 285,000 de fragmente de corali și 19,000 stele de mare.

O creștere de la 5% la 55% de acoperire cu corali în zone desemnate în doar 3 ani, au determinat compania să continue eforturile și să se implice și mai mult, prin unul dintre brandurile de mâncare de pisici – Sheba, în cadrul celui mai mare program de restaurare a coralilor cu scopul de a restaura mai mult de 185,000 metri pătrați de recifi de corali din jurul lumii până în 2029.

Inovații pentru eliminearea ambalajelor ca deșeuri

Mars regândește ambalajele. Această strategie implică utilizarea mai eficientă și regândirea ambalajului pentru a se asigura că este 100% reutilizabil, reciclabil sau biodegradabil până în 2025.

Printre inovațiile actuale ale companiei în ceea ce privește ambalajele, amintim primul ambalaj sigur pentru mâncare, produs dintr-un singur tip de material reciclabil, pentru ambalajul de orez care poate fi utilizat în cuptorul cu microunde.

De asemenea, utilizarea plasticului reciclat în ambalajele unora dintre cele mai cunoscute și apreciate produse pentru mâncare de animale; sau dezvoltarea, în parteneriat cu cei mai cunoscuți producători de materiale biodegradabile, a unei tehnologii prietenoase cu mediul care poate transforma ambalajele celor mai iubite snacks-uri pentru animale, făcându-le complet biodegradabile.

Citeste si:
Cum arată un centru comercial ”verde”? Răspunsul lui Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle
Cum arată un centru comercial ”verde”? Răspunsul lui Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle

Mars lucrează în parteneriat cu alte companii, industrii și guverne locale pentru îmbunătățirea sistemelor de reciclare și management al deșeurilor.

Mars a intrat pe piața din România în 1994, iar din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include și piețele din Ungaria, Cehia, Slovacia. Mars operează în regiune două dintre cele mai mari fabrici ale sale în aceste segmente, incluzând o fabrică în Csongrád-Bokros Ungaria, care produce mâncare uscată și recompense pentru animale și, de asemenea, o facilitate de producție pentru dulciuri fără ciocolată care include și centrul de dezvoltare pentru dulciuri din Poříčí nad Sázavou din Republica Cehă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de dulciuri Mars: 54% din electricitate provine din surse regenerabile