Lectură de un minut

24 Oct 2017 - Știri și Noutăți

Marks&Spencer se retrage oficial de pe piata din Romania

Abonează-te pe  

Retailerul britanic de imbracaminte si decoratiuni interiorare, Marks & Spencer a semnat decizia prin care se retrage oficial de pe piata din Romania dupa 17 ani de activitate, informeaza profit.ro.

 

In aceasta luna retailerul a semnat inchiderea ultimelor magazine din Constanta, Bucuresti si Iasi. Motivatia pentru aceasta decizie este lipsa rentabilitatii, dupa o analiza privind performantele magazinelor detinute in alte state.

In plus, fata de magazinele din Romania, Marks & Spencer va inchide alte locatii la unitati mondial: 53 aflate in proprietate, 10 din SUA, 10 din China si 7 din Franta.

Aceeasi sursa l-a citat pe Jonathan Glenister, director regional pentru Europa, China si India in cadrul Marks & Spencer: Avand in vedere analiza cuprinzatoare a activitatii internationale a grupului, am efectuat o evaluare aprofundata a activitatii noastre din Romania si a oportunitatilor de crestere pe termen lung pentru Marks &Spencer pe piata. Analiza noastra a aratat ca, in ultimii cinci ani, am avut mari dificultati in a atinge pragul de rentabilitate si nu mai putem continua activitatea din Romania. Nu este niciodata usor sa propunem schimbari care ii afecteaza pe angajatii nostri si vom asculta cu atentie punctele de vedere ale acestora, in cadrul procesului de consultare privind propunerile noastre”.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Marks&Spencer se retrage oficial de pe piata din Romania