Lectură de un minut

23 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Marco Giudici a fost numit noul CEO al Lidl România, după plecarea din companie a lui Frank Wagner

Anca Olteanu

Marco Giudici va prelua poziția de CEO al Lidl România începând cu data de 1 noiembrie 2021, în urma plecării din companie a lui Frank Wagner, care a condus compania în ultimii cinci ani.

Marco Giudici s-a alăturat grupului Lidl în anul 2013, în Italia. Între 2015 și 2018, a ocupat poziția de director național de achiziții si marketing și membru al Consiliului de Conducere al Lidl România.

Ulterior, Giudici și-a continuat activitatea în cadrul sediului central al grupului Lidl, fiind responsabil pentru divizia de marketing, strategii promoționale și category management la nivel de grup.

Frank Wagner a condus filiala din România a Lidl de la finalul anului 2015, iar în timpul mandatului său, discounterul a devenit liderul retailului alimentar local, în anul pandemic 2020.

Discounterul Lidl a detronat, în 2020, Kaufland în clasamentul celor mai mari retaileri alimentari, după ce a raportat o cifră de afaceri de 12,8 miliarde de lei, cu doar 27 de milioane de lei mai mult decât sora sa. Discounterul cu 33 de noi magazine deschise anul trecut a înregistrat o creștere spectaculoasă de 31% a afacerilor, în timp ce cifra de afaceri a Kaufland a crescut cu aproape 1 miliard de lei.

Citeste si:
Federația Băncilor pentru Alimente introduce compostoare pentru produsele biodegradabile și lansează un manual de consum sustenabil, opțional în școli

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ peste 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. 

În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care mai bine de 7.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 270 de magazine și 5 centre logistice.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Marco Giudici a fost numit noul CEO al Lidl România, după plecarea din companie a lui Frank Wagner